IMG Stockholm i avtal med Klitschko

I Ukraina fortsätter oroligheterna. Bland många berörda finns tungviktsmästaren Wladimir Klitschko som själv har upplevt kravallerna i Kiev. Samtidigt skriver han kontrakt med ett Stockholmsföretag.
Tungviktsmästaren Wladimir Klitschko mitt ute bland kravallerna mellan polis och demonstranter under oroligheterna i Kiev. Foto: Efrem Lukatsky, AP Photo/TT Nyheter


IMG i Stockholm bestod en gång av en rad experter inom sponsring och eventområde, men gör sig fortfarande gällande. Senast via ett kontrakt med ryske mästarboxaren Wladimir Klitschko.

Tar stort ansvar

IMG Media har slutit avtal med KMG (Klitschko Management Group GmbH) som innebär att man bland annat ska sälja medierättigheterna för Wladimir Klitschkos titelmatcher fram till och med slutet av hans karriär.

- Det är extra roligt för IMG:s Sverigekontor att få ta ansvar för det globala samarbetet och vi ser fram emot första fighten, säger Kristian Hysén som blir i Tyskland i slutet av april 2014.  

IMG Media ska även sälja arkivrättigheter för både Wladimir och hans bror Vitalis titelmatcher (från 2004 och framåt) och dessutom sköta sponsorförsäljningen för Wladimir och bevaka de kommersiella rättigheter i den aktuella arenan och staden där titelmatcherna arrangeras.

Rutinerad mästare

Wladimir Klitschko är WBA (Super), IBF, WBO (Super), IBO och The Ring Heavyweight Champion och dessutom den längst regerande IBF, WBO & IBO Heavyweight Champion i historien med flest titelförsvarsmatcher från de organisationerna.

- IMG är ett professionellt team med lång och framgångsrik erfarenhet. Jag ser det som starten på ett gemensamt partnerskap, säger Wladimir Klitschko själv.

IMG arbetar med försäljning av TV/media rättigheter, produktion, sport klientrepresentation och evenemang. Idag har IMG drygt 3 000 anställda på 130 kontor i 30 länder. Den nordiska verksamheten har kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.