Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Saknar ni Tiger?

 

Ja ja, snart två veckor in på det nya året och inga nya skandaler om Tiger Woods. Hans rådgivare försökte lansera fram bilden av honom som sexmissbrukare och att han skulle söka hjälp, allt för att få allmänhetens sympati. Frågan är fortfarande vart hans närmaste välbetalda rådgivare, Mark Steinberg, tagit vägen.

Nåja, i brist på nyheter så finns det ju många historier. Den här låter sig dessvärre inte översättas.

A  Mexican woodpecker and a Canadian woodpecker were in  Mexico arguing  about which country had the toughest trees. The Mexican woodpecker  claimed Mexico had a tree that no woodpecker could  peck.

The  Canadian  woodpecker accepted his challenge and promptly pecked  a hole in the tree with no problem. The Mexican  woodpecker was amazed.

The  Canadian woodpecker then challenged the Mexican  woodpecker to peck a tree in Canada that was  absolutely 'impeccable' (a term frequently used by  woodpeckers ). The  Mexican woodpecker expressed confidence that he  could do it and accepted the challenge.

The two  of them flew to Canada where the Mexican woodpecker successfully pecked the so-called 'impeccable' tree  almost without breaking a sweat.

Both  woodpeckers were now terribly confused. How is it that  the Canadian woodpecker was able to peck the Mexican  tree, and the Mexican woodpecker was able to peck the  Canadian tree, yet neither was able to peck the tree  in their own country?

After much woodpecker  pondering, they both came to the same conclusion:  Apparently, Tiger Woods was right,  when he said, your pecker gets harder when you're away  from home.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.