I samarbete med En Svensk Klassiker

Ett första steg - mot målet!

Extremt motiverande och utmanande året runt! Det är En Svensk Klassikers måtto, eller som det också betonas: Du behöver uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. Du får tillbaka glädje och den goda hälsa som följer med motion och fysisk aktivitet. Nu blir också Klassikerns utbud omfattande via en egen Digital Bilaga här på Idrottens Affärer. Det betyder en rad artiklar med nyheter och händelser runt alla arrangemang som ingår i En Svensk Klassiker.

Mer idrott på skolschemat, motion på recept från läkaren och cykling som en del av friskvårdsbidraget. Det är cykelkungen Tony Grimaldis råd till regeringen för ökad folkhälsa.

EM-guld, VM-guld och OS-guld. Carolina Klüfts idrottsliv är kantat av segrar. Nu får hon chansen att ge tillbaka via GEN-PEP för att få ungdomar i rörelse – bland annat med hjälp av Skolklassikern och begreppet ”rörelseglädje”.

Idrotten tar plats i Gyllene Hjulet, sponsrings- och eventbranschens hyllning till de bästa projekten under året som gått. En Svensk Klassiker är nominerad i tre kategorier och totalt finns 17 nomineringar med idrottsanknytning i tävlingen.

För världens största skidlopp är hållbarhet och miljöarbete en överlevnadsfråga. Därför inför nu Vasaloppet nolltolerans mot nedskräpning – med 15 minuters tidstillägg för den som syndar.

En Svensk Klassiker, en av svensk idrotts absolut starkaste varumärken, skriver avtal med IA Event, Idrotten Affärers kommersiella del och blir återkommande på sajten. 

Micke Thorén behärskar konsten att töja 24 timmar. Han får dem att bli fler och han levererar hela tiden. Det är mannen bakom En Svensk Klassikers totala förvandling.