Tro honom inte...

Dennis Andersson är inte för inte general för Gothia. När han säger: ”Man börjar själv fundera över sin trovärdighet”, då förstår man. I klartext – Gothia Cup slår rekord igen.
Heden blir huvudarena och där kommer semifinalerna att spelas i årets Gothia Cup som samlar rekordmånga lag.

 

Dennis Andersson säger gång på gång att cupen inte kan bli större, men det blir den i alla fall. På  något sätt får fler lag trots vad som var sagt.

- Stora motionslopp som riktar sig till enskilda vuxna deltagare klarar av att säga nej men det är så mycket svårare med barn och ungdomar, erkänner Dennis Andersson Han vill så gärna ta emot alla och säga nej finns liksom inte i göteborgarnas vokabulär.

1755 lag från 75 nationer

Årets rekordsiffror landar på 1 755 lag från 75 nationer och bara ökningen i sig är imponerande – 100 lag tillkommer. 1 650 lag från 73 länder gällde som rekord från 40-årsfirandet i fjol.

Detta innebär att närmare 60 000 personer besöker Göteborg 12-19 juli och gör Gothia Cup till världens största mötesplats för unga människor. Turneringen omfattar över 4 800 matcher på 110 planer i och omkring Göteborg.

Huvudarena för turneringen blir SKF Arena mitt på Heden. Här finns det plats för närmare 8 000 åskådare och dit är här som många av de förhandstippade storlagen ska mötas. 

Huvudarena på Heden

Arenan får besök av ett antal kända fotbollsspelare under veckan och i samband med det kommer det arrangeras olika pristävlingar.

För tredje året byggs en huvudarena på Heden. Planerna här är navet för turneringen och och är den givna platsen för många besökare. 

- Arenan har de senaste åren trots sin stora kapacitet varit fullsatt vid flera tillfällen och vi hoppas givetvis på samma succé även i år, säger Dennis Andersson.

Nytt för i år är att finalerna flyttar tillbaka till Gamla Ullevi. Det innebär i sin tur  att semifinalerna spelas på Heden. 

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.