Tro honom inte...

Dennis Andersson är inte för inte general för Gothia. När han säger: ”Man börjar själv fundera över sin trovärdighet”, då förstår man. I klartext – Gothia Cup slår rekord igen.
Heden blir huvudarena och där kommer semifinalerna att spelas i årets Gothia Cup som samlar rekordmånga lag.

 

Dennis Andersson säger gång på gång att cupen inte kan bli större, men det blir den i alla fall. På  något sätt får fler lag trots vad som var sagt.

- Stora motionslopp som riktar sig till enskilda vuxna deltagare klarar av att säga nej men det är så mycket svårare med barn och ungdomar, erkänner Dennis Andersson Han vill så gärna ta emot alla och säga nej finns liksom inte i göteborgarnas vokabulär.

1755 lag från 75 nationer

Årets rekordsiffror landar på 1 755 lag från 75 nationer och bara ökningen i sig är imponerande – 100 lag tillkommer. 1 650 lag från 73 länder gällde som rekord från 40-årsfirandet i fjol.

Detta innebär att närmare 60 000 personer besöker Göteborg 12-19 juli och gör Gothia Cup till världens största mötesplats för unga människor. Turneringen omfattar över 4 800 matcher på 110 planer i och omkring Göteborg.

Huvudarena för turneringen blir SKF Arena mitt på Heden. Här finns det plats för närmare 8 000 åskådare och dit är här som många av de förhandstippade storlagen ska mötas. 

Huvudarena på Heden

Arenan får besök av ett antal kända fotbollsspelare under veckan och i samband med det kommer det arrangeras olika pristävlingar.

För tredje året byggs en huvudarena på Heden. Planerna här är navet för turneringen och och är den givna platsen för många besökare. 

- Arenan har de senaste åren trots sin stora kapacitet varit fullsatt vid flera tillfällen och vi hoppas givetvis på samma succé även i år, säger Dennis Andersson.

Nytt för i år är att finalerna flyttar tillbaka till Gamla Ullevi. Det innebär i sin tur  att semifinalerna spelas på Heden. 

Sportbladet avslöjar att AIK: huvudstyrelse drabbas av två plötsliga avhopp. Ordförande Cecilia Giertta och ledamoten Lars Söderqvist backar och skälet uppges vara oenighet kring fakturor för uppemot en halv miljon kronor, 

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Från  tv-studion i Mora guidar Johanna Ojala och Clara Henry just nu tittarna igenom den första Hemmavasan-dagen. Redan vid tiotiden på lördagsförmiddagen hade över 5 300 av de hittills drygt 14 600 anmälda startat sitt lopp, för att på sin egen hemmaplan cykla eller springa sitt lopp i Vasaloppets Hemmavasan, som pågår fram till lördag 22 augusti kl 24.00. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.