Queue 'Spel vänstra pch högra sidokolumn'

Ny spelsatsning bjuder in fans

Nu introduceras en spelsajt där alla supportrar ska kunna stötta sina klubbar. Bakom står Idrottens Spel som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, ett regionförbund inom RF.

 

Supporter.se är ett helt nytt sätt att stödja svenskt förenings- och idrottsliv. Vid lanseringen kan arrangörerna presentera tre något anmärkningsvärda patners, nämligen tre internationella spelbolag, Betsson, Betsafe och Nordicbet som alla går in hos Supporter.se. 

Tror på stor potential

- Eftersom vi lever för den svenska idrotten är vi såklart mycket stolta över att kunna stötta och bidra, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Minsta hästen ska göra ATG störst

ATG lanserar på måndag sitt nya reklamkoncept "Ingen dröm är för stor". I huvudrollen – Vinnie, världens minsta men mest charmiga häst.

 

- Med Vinnies hjälp ska vi öka intresset för ATG och för hästar i allmänhet. Och med fler kunder kan vi ge tillbaka mer till trav- och galoppsporten, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG.

Ska bli Nordens största spelbolag

Den omfattande kampanjen är starten på en resa och det är inget dåligt mål - ATG ska bli Nordens största spelbolag, enligt visionen. 

Idrotten tas inte riktigt på allvar

Det var mest gammal skåpmat, men också en påminnelse om att det krävs en skärpt lagstiftning. Det om något framkom i Uppdrag Granskning tredje del om matchfixning.

 

När RF-basen Björn Eriksson tar till orda, som i senaste Uppdrag Granskning eller i flera andra liknande sammanhang, så är det som ett åskväder som drar in. 

Erikssons speciella retorik

Han vräker i upphetsat tonläge ur sig antaganden och åsikter åt alla håll och kanter. Jag har fasligt svårt för den typen av retorik. Den går liksom inte att ta på allvar, och det är synd. 

För det är allvarligt att det förekommer matchfixning i svensk idrott – att det gör det vet inte minst alla som regelbundet läser Idrottens Affärer. 

Fantastiska bröder och en unik svensk

Det blev en fantastisk löpardag för Norden vid EM i Berlin. Andreas Kramer, 21, tog silver på 800 meter, vilket innebar att Sverige för första gången på 72 år tog en medalj i grenen. Sedan fortsatte det med norsk dubbel via bröderna Ingebrigtsen på 5 000 meter.  Det var häftigt att se. Men en mening i segerintervjun med 17-årige Jakob, fick mig att hoppa till. ”Han började hårdträna när han var sju år.”    

Nu kanske det var överdrivet och jag har verkligen ingen aning om hur hårdträningen gått till. Men bara tanken på att en sjuåring hårdtränar får mig att rygga tillbaka och ställa mig väldigt frågande till hur vettigt det kan vara.

Klubbarna förstår inte sitt eget bästa

Tre Kronor är hela Sveriges landslag! Hur ofta har vi inte hört förbundsansvariga trumpeta ut den meningen. Spelarna har haft sin fostran i hockey-Sveriges mylla, jordmånen har under en följd av år varit extremt god. Hängivna ledare och tränare, fjärran från rubriker och uppmärksamhet, är grunden till Tre Kronors totalt 11 VM-guld och två OS-guld

Så har den varit, men hur ser framtiden ut? Kommer klubbar som IFK Ore, Tingsryds AIF, Nynäshamns IF, Huddinge IK, Lerums HC, Trångsunds IF, Gillbo och Höga Kusten Hockey, för att nämna några, fortsätta att leverera spelare till Tre Kronor.

Rörelse, från förskola till pension

I tider av jakt på placeringar, medaljer och penningsummor inom idrotten, tider av könsregler och elittänkande där leken degraderas och bara de bästa duger, är vi fortfarande i otakt vad det gäller att erbjuda våra barn och ungdomar möjligheten och glädjen att röra sig.

Ungdomars engagemang är det yttersta beviset på lyckad idrott.

Alla som upplevt barn i förskoleåldern rusa runt och skratta i en idrottssal vet exakt vad jag menar. Ja, tonåringarnas oförställda glädje också för den delen Rapporter basunerar ut var och varannan dag att lokaler och tider för olika idrotter i storstäderna inte räcker till och lokaler på landet kan vara obefintliga eller helt saknade. Här måste det ske något – ett uppvaknande och en medvetenhet.

Mästerskapen på och en och samma ö

Covid-19-pandemin  kunde aldrig inträffa. Det här är också något som vi betraktar som osannolikt. Men...

Experterna varnar för att coronaviruset kan drabba världen igen – och att det kan dyka upp ännu farligare varianter. 

Kanske lösningen för sportvärlden är att köpa en ö, utrusta den med en mångfald arenor, och ha den i reserv

Ingen vet när världens alla sportevenemang kan komma igång igen. Det kan ta veckor, månader – eller år. 

Osäkerheten har gjort att man på flera håll i världen har börjat planera att arrangera turneringar på isolerade öar. 

Ett relistiskt projekt?

Den största sporten i Australien, rugby, tvingades redan i mars att ställa in hela säsongen. Men nu jobbar man med ett ambitiöst projekt: att flytta in alla spelarna på den jättelika turistanläggningen Tangalooma Island Resort på ön Moreton utanför östkusten. 

Kan idrotten visa vägen ur klimatkrisen?

Idrotten tar ofta fram det bästa ur människor. Den är ofta ett fantastiskt bevis på hur människor kan överträffa sig själva. Dokumentärer och biografier över framgångssagor som Borg, Stenmark och Zlatan är inspirerande att ta del av för många.  Kan idrotten till och med vara lösningen på klimatkrisen, skriver ekotoxikologen Magnus Hedenmark undrande i sin senaste krönika.

Idrottarna är så fokuserade på det dom gör, så att omvärlden utanför bleknar. 

Kunde vi använda idrottens unika förmåga att leverera resultat till att vända en existentiell klimatkris också? 

Jag tror att det vore möjligt om vi bara gör det på idrottens vis, där vinnarskallarna får mätbara resultat att sträva efter. Därutöver så har också idrotten en intressant relation med aktuella sponsorer, det vill säga marknaden. 

Alla ska vara lika värda i idrotten

Det är dags för politiken, näringslivet och idrottsrörelsen att arbeta tillsammans för alla människors lika värde oavsett var man kommer från.

Det är dags för krafttag kring jämställdhet, religionsfrihet eller rätten att var ateist samt rätten till sin sexuella läggning etc. 

Ja då är vi där med ett valresultat där en del jublar och en del sörjer. Demokratins dilemma och utmaning är att 51 procent kan köra över 49 procent. Oavsett vilken båt man sitter i har man ett ansvar när man ”vinner”. 

Saknar självkritik och ifrågasättanden

Skidskytte är en svår sport. Balansen mellan näst intill utmattning i skidmomentet och ett lugn som krävs för att skotten skall sitta mitt i prick. Inte lätt.

VM, som blev en sådan succé senast med elva medaljer, gav inte Sverige en enda individuell medalj i år.

Det blev lite Soldat Bom med brutet gevär på de flesta rundor.

Jag hade nog väntat mig lite mera självkritik från det svenska laget.

Men, alla verkade belåtna. ”Ett bra VM” Ja, den alltid frispråkige och härlige Sebastian Samuelsson sa förstås att han inte var nöjd med att inte få med sig någon individuell medalj hem från Nova Mesto, men något ifrågasättande av skyttet kom aldrig från något håll - inte från alla närvarande experter heller. 

Det har väl, ärligt talat inte varit riktigt bra skytte på hela vintern. Det här blev det första VM:et sedan 2017 utan individuella medaljer.