Queue 'Spel vänstra pch högra sidokolumn'
Kunden bestämmer alltid (2)
Vi välkomnar att ATG har anammat förslaget om ett licenssystem för spel i Sverige, så som redan har skett i flertalet övriga EU-länder. Särskilt välkommet är att ATG vill öppna upp för all spelverksamhet utan undantag. Det är ju först när spelet sker inom en svensk reglering som riksdag och regering har en reell påverkansmöjlighet.
ATG.se satsar på ny sajt
Kampen om spelarna går vidare. ATG vässar utbudet för att stå rustade inför konkurrense.
TV-satsning och ny sajt
Den 14 september lanseras nya ATG.se – en sajt som bygger på de populäraste elementen från tidigare versioner kombinerat med modern teknologi och ökad tillgänglighet på alla plattformar. En nyhet är att spelarna själva kan anpassa innehållet för att optimera sin spelupplevelse.
ATG ökade omsättningen
- Det är en blygsam ökning med 0,6 procent. Men den är ändå glädjande i och med att vi lyckats vända en nedåtgående trend, säger Hasse Skarplöth, vd på ATG.
Ett plus om än litet
ATG:s svenska spelomsättning 2014 uppgick totalt till 12,23 miljarder kronor att jämföra med 2013 års siffra på 12,16 miljarder (+0,6 procent). Nettoomsättningen, det vill säga omsättningen efter avdrag för utbetalningar till spelarna, ökade med 1 procent till 3,66 miljarder.
Många älskar Stryktipset igen
Tipsspelen stärkte ytterligare sin ställning under 2013. Det blev även tipparnas år när över 13 000 rader på Stryk- och Europatipset fick 13 rätt.
Firar 80 år
- Förra året blev tipparnas år när över 6 000 rader på Stryktipset och över 7 000 på Europatipset fick 13 rätt. Två gånger föll även garantivinsten ut på Stryktipset när en ensam vinnare med 13 rätt vann minst 10 miljoner kronor, berättar Monica Sandström, kommunikationsansvarig Tipsspelen på Svenska Spel.
344 miljonvinster under 2014
Hans roll på Svenska Spel kan i och för sig betraktas på olika sätt.
Tänk om nån gång skulle behöva ringa till sig själv...
Det kanske vore roligast av allt. Nu får han den i och för sig härliga uppgiften att meddela andra människor att de har blivit rika.
1 miljard utbetalad
2014 vann Svenska Spels kunder 344 miljonvinster. Sammanlagt hamnade 1 dryg miljard kronor på miljonvinnarnas konton. Spelet som genererade flest miljonvinster var Lotto. Triss och Stryktipset kom på andra respektive tredje plats.
Ny spelsatsning bjuder in fans
Supporter.se är ett helt nytt sätt att stödja svenskt förenings- och idrottsliv. Vid lanseringen kan arrangörerna presentera tre något anmärkningsvärda patners, nämligen tre internationella spelbolag, Betsson, Betsafe och Nordicbet som alla går in hos Supporter.se.
Tror på stor potential
- Eftersom vi lever för den svenska idrotten är vi såklart mycket stolta över att kunna stötta och bidra, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.
Minsta hästen ska göra ATG störst
- Med Vinnies hjälp ska vi öka intresset för ATG och för hästar i allmänhet. Och med fler kunder kan vi ge tillbaka mer till trav- och galoppsporten, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG.
Ska bli Nordens största spelbolag
Den omfattande kampanjen är starten på en resa och det är inget dåligt mål - ATG ska bli Nordens största spelbolag, enligt visionen.
Idrotten tas inte riktigt på allvar
När RF-basen Björn Eriksson tar till orda, som i senaste Uppdrag Granskning eller i flera andra liknande sammanhang, så är det som ett åskväder som drar in.
Erikssons speciella retorik
Han vräker i upphetsat tonläge ur sig antaganden och åsikter åt alla håll och kanter. Jag har fasligt svårt för den typen av retorik. Den går liksom inte att ta på allvar, och det är synd.
För det är allvarligt att det förekommer matchfixning i svensk idrott – att det gör det vet inte minst alla som regelbundet läser Idrottens Affärer.
Fantastiska bröder och en unik svensk
Det blev en fantastisk löpardag för Norden vid EM i Berlin. Andreas Kramer, 21, tog silver på 800 meter, vilket innebar att Sverige för första gången på 72 år tog en medalj i grenen. Sedan fortsatte det med norsk dubbel via bröderna Ingebrigtsen på 5 000 meter. Det var häftigt att se. Men en mening i segerintervjun med 17-årige Jakob, fick mig att hoppa till. ”Han började hårdträna när han var sju år.”
Nu kanske det var överdrivet och jag har verkligen ingen aning om hur hårdträningen gått till. Men bara tanken på att en sjuåring hårdtränar får mig att rygga tillbaka och ställa mig väldigt frågande till hur vettigt det kan vara.