Mathias vill bygga exklusiva hus

Nu gör Mathias Fredriksson som en annan före detta skidstjärna, Björn Dählie. Satsar på att bygga bostäder i exklusivt format.
Här vid Östersunds skidstadion vill Mathias fredriksson bygga exklusiva hus.

 

Mathias Fredriksson vill bygga sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter” nära Skidstadion i Östersund.  

300-450 kvm stora

Syftet med planerna är att koppla ihop satsningarna på skidstadion och Nationellt Vintersportcentrum med stadens besöksnäring.

- Det är en unik chans för Östersund där vi äntligen kan få ett stadionnära boende med hög standard som ger oss chansen att koppla ihop forskningsmiljön inom universitetet med den starka hälsotrend som nu råder, kombinerat med ett av världens bästa skidstadionområden, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd.

Mathias Fredrikssons förhoppning är ett område som har ski-in/ski-out-läge och som kan konkurrera med etablerade vinterresmål. Planerna handlar i korthet om sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter.

Politikerna positiva

- Tanken är att få kända profiler att investera i husen, vilket kommer att ge Östersund viktig publicitet i arbetet med att lyfta skidområdet och få hit fler stora idrottsarrangemang i framtiden, säger Mathias Fredriksson.

Samtliga politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott har ställt sig positiva till att pröva idén genom en ansökan om detaljplaneläggning av området. En arbetsgrupp bestående av kommunala tjänstemän har nu fått i uppdrag att ta fram ett förslag till markanvisningsavtal med Fredriksson samt ansökan om detaljplaneläggning.

- Att det är just Mathias Fredriksson, med sin erfarenhet från skidvärlden och sitt nätverk inom sporten, som vill exploatera känns viktigt. Med hans unika insyn tror jag att det här kan bli en viktig spin-off på kommunens miljonsatsningar på skidstadion under många år, säger Pär Jönsson (M), oppositionsråd.

Jakten på atterövra SM-bucklan i bandy skapar problem. Både Sandviken och Västerås har alltid som mål att erövra SM-titeln, men det kostar. Nu har båda klubbarna ekonomiska besvär.Sandvikens AIK nådde SM-finalen  senast, men förlorade mot Edsbyn med 4-0.  Nu står det klart att verksamhetsåret gick med drygt 2 miljoner kronor i förlust. Och Västerås SK gick back med 625 000 kr. 

Nu är det på riktigt. På fredagsförmiddagen togs de första spadtagen till en ishall med fullstor bandyplan. Platsen är Gubbängens IP i södra Storstockholm. Den är mer än efterlängtad, inte minst av Hammarby Bandy. Hallen kommer att kosta 150 miljoner kronor.

Idrotterna för SM-veckans jubileumsår, både vinter och sommar, 2019 är klara. Virtuell bilsport är en av de nya idrotterna på SM-veckan vinter. På sommarveckan är goalball och fäktning några av nykomlingarna på programmet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elitfotboll Dam har skrivit tidernas största avtal med Svenska Spel. Dameliten får 145 miljoner kronor till och med 2023.

Det tidigare avtalet var på 90 miljoner kronor.

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

Helgläsning: Svante Samuelsson var klubbchef i Kalmar FF 2006-2016. Under 2013-2014 upplevde Svante sin mest dramatiska tid i KFF.  Klubbens målvakt Etrit Berisha plötsligt var registrerad för två klubbar i italienska Serie A.