Mathias vill bygga exklusiva hus

Nu gör Mathias Fredriksson som en annan före detta skidstjärna, Björn Dählie. Satsar på att bygga bostäder i exklusivt format.
Här vid Östersunds skidstadion vill Mathias fredriksson bygga exklusiva hus.

 

Mathias Fredriksson vill bygga sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter” nära Skidstadion i Östersund.  

300-450 kvm stora

Syftet med planerna är att koppla ihop satsningarna på skidstadion och Nationellt Vintersportcentrum med stadens besöksnäring.

- Det är en unik chans för Östersund där vi äntligen kan få ett stadionnära boende med hög standard som ger oss chansen att koppla ihop forskningsmiljön inom universitetet med den starka hälsotrend som nu råder, kombinerat med ett av världens bästa skidstadionområden, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd.

Mathias Fredrikssons förhoppning är ett område som har ski-in/ski-out-läge och som kan konkurrera med etablerade vinterresmål. Planerna handlar i korthet om sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter.

Politikerna positiva

- Tanken är att få kända profiler att investera i husen, vilket kommer att ge Östersund viktig publicitet i arbetet med att lyfta skidområdet och få hit fler stora idrottsarrangemang i framtiden, säger Mathias Fredriksson.

Samtliga politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott har ställt sig positiva till att pröva idén genom en ansökan om detaljplaneläggning av området. En arbetsgrupp bestående av kommunala tjänstemän har nu fått i uppdrag att ta fram ett förslag till markanvisningsavtal med Fredriksson samt ansökan om detaljplaneläggning.

- Att det är just Mathias Fredriksson, med sin erfarenhet från skidvärlden och sitt nätverk inom sporten, som vill exploatera känns viktigt. Med hans unika insyn tror jag att det här kan bli en viktig spin-off på kommunens miljonsatsningar på skidstadion under många år, säger Pär Jönsson (M), oppositionsråd.

Percy Nilsson krävde att Hugo Stenbeck skulle sälja en del av sitt aktieinnehav i Malmö Redhawks. Det var förutsättningen för att Percy skulle gå in med nya pengar i klubben. Miljardären Stenbeck lydde.

Nu hyllades de igen, våra svenska idrottshjältar 2017! Och hyllningen skedde traditionsenligt med pompa och ståt på Idrottsgalan. Liksom förra året är det Kristin Kaspersen som med trygg hand leder galan i Globen, där 2 400 middagsgäster sitter på första parkett.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

När sponsorprojektet Prispallen sammanställer idrottsåret 2017 kan simmerskan Sarah Sjöström (8 individuella pallplatser) och Parasportförbundet (46 pallplatser) titulera sig som mest framgångsrika. Varje plats är värd 10 000 kr, pengar som Svenska Spel står för.

Motorn i den svenska hästnäringen riskerar att stanna. Det ligger nu i regeringens, främst Ardalan Shekarabis händer, att se till att en efterlängtad reform av spelpolitiken säkrar en rättvis finansiering av trav- och galoppsporternas grundläggande infrastruktur som anläggningar och tävlingskostnader samt de breda satsningar inom hästsektorn som idag finansieras via ATG.

Sportway direktsänder 1 100 matcher från Nordens största inomhuscup i fotboll – S:t Cupen i Tyresö. – Det är ett genombrott för vår nya kostnadseffektiva produktionslösning, säger Johan Hedblom på Sportway.

Premier League, med alla spelaraffärer och silly Season fascinerar många, inte minst fans och journalister. Men nu nu kan det bli ändring och helt andra villkor.