Mathias vill bygga exklusiva hus

Nu gör Mathias Fredriksson som en annan före detta skidstjärna, Björn Dählie. Satsar på att bygga bostäder i exklusivt format.
Här vid Östersunds skidstadion vill Mathias fredriksson bygga exklusiva hus.

 

Mathias Fredriksson vill bygga sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter” nära Skidstadion i Östersund.  

300-450 kvm stora

Syftet med planerna är att koppla ihop satsningarna på skidstadion och Nationellt Vintersportcentrum med stadens besöksnäring.

- Det är en unik chans för Östersund där vi äntligen kan få ett stadionnära boende med hög standard som ger oss chansen att koppla ihop forskningsmiljön inom universitetet med den starka hälsotrend som nu råder, kombinerat med ett av världens bästa skidstadionområden, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd.

Mathias Fredrikssons förhoppning är ett område som har ski-in/ski-out-läge och som kan konkurrera med etablerade vinterresmål. Planerna handlar i korthet om sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter.

Politikerna positiva

- Tanken är att få kända profiler att investera i husen, vilket kommer att ge Östersund viktig publicitet i arbetet med att lyfta skidområdet och få hit fler stora idrottsarrangemang i framtiden, säger Mathias Fredriksson.

Samtliga politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott har ställt sig positiva till att pröva idén genom en ansökan om detaljplaneläggning av området. En arbetsgrupp bestående av kommunala tjänstemän har nu fått i uppdrag att ta fram ett förslag till markanvisningsavtal med Fredriksson samt ansökan om detaljplaneläggning.

- Att det är just Mathias Fredriksson, med sin erfarenhet från skidvärlden och sitt nätverk inom sporten, som vill exploatera känns viktigt. Med hans unika insyn tror jag att det här kan bli en viktig spin-off på kommunens miljonsatsningar på skidstadion under många år, säger Pär Jönsson (M), oppositionsråd.

Jonas Bergqvist, Sveriges näst meste landslagsman i ishockey genom tiderna, engagerar sig i idrotten där han bor och är deltagare i gruppen Elit och evenemang inom ramen för projektet Halmstad Idrottsstaden. 

Det var inte bara hästar som var i fokus på invigningen av EM i ridsport på Ullevi under måndagskvällen.

För vad vore en invigning av ett mästerskap till häst i Sverige utan Astrid Lindgrens sagofigurer — och ABBA:s musik?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Trots att Sverige har nästan lika många kvinnliga idrottsutövare som manliga går åtta av tio sponsorkronor till män. Det måste vi ändra på, anser Niklas Birgetz, vd i Sponsrings & Eventföreningen som dock ser ljuset i tunneln.

Trots att Charlotte Kalla tog tre medaljer vid längd-VM i Lahtis i vintras blev hon utan bonuspengar från Svenska Skidförbundet. Orsak: Kalla valde att stå utanför landslagets träningsgrupp under försäsongen 2016.

I helgen är världens populäraste fotbollsliga tillbaka.  Mtg satsar rejält. Viasat Sport Premium HD och Viaplay blir huvudkanaler för en Premier League-satsning. Första omgången sammanfaller även med premiären av TV3:s nya eftermiddagsmagasin Sportlördag som sänder Chelseas första steg mot ett eventuellt titelförsvar.

 

Under sommarfönstret har ytterligare tre spelare med förflutet i IFK Göteborg bytt klubb vilket innebär solidaritetsersättning till Blåvitt.