Mathias vill bygga exklusiva hus

Nu gör Mathias Fredriksson som en annan före detta skidstjärna, Björn Dählie. Satsar på att bygga bostäder i exklusivt format.
Här vid Östersunds skidstadion vill Mathias fredriksson bygga exklusiva hus.

 

Mathias Fredriksson vill bygga sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter” nära Skidstadion i Östersund.  

300-450 kvm stora

Syftet med planerna är att koppla ihop satsningarna på skidstadion och Nationellt Vintersportcentrum med stadens besöksnäring.

- Det är en unik chans för Östersund där vi äntligen kan få ett stadionnära boende med hög standard som ger oss chansen att koppla ihop forskningsmiljön inom universitetet med den starka hälsotrend som nu råder, kombinerat med ett av världens bästa skidstadionområden, säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd.

Mathias Fredrikssons förhoppning är ett område som har ski-in/ski-out-läge och som kan konkurrera med etablerade vinterresmål. Planerna handlar i korthet om sex till tio hus med hög internationell standard om 300 till 450 kvadratmeter.

Politikerna positiva

- Tanken är att få kända profiler att investera i husen, vilket kommer att ge Östersund viktig publicitet i arbetet med att lyfta skidområdet och få hit fler stora idrottsarrangemang i framtiden, säger Mathias Fredriksson.

Samtliga politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott har ställt sig positiva till att pröva idén genom en ansökan om detaljplaneläggning av området. En arbetsgrupp bestående av kommunala tjänstemän har nu fått i uppdrag att ta fram ett förslag till markanvisningsavtal med Fredriksson samt ansökan om detaljplaneläggning.

- Att det är just Mathias Fredriksson, med sin erfarenhet från skidvärlden och sitt nätverk inom sporten, som vill exploatera känns viktigt. Med hans unika insyn tror jag att det här kan bli en viktig spin-off på kommunens miljonsatsningar på skidstadion under många år, säger Pär Jönsson (M), oppositionsråd.

Fotbollsstjärnan Klas Ingesson avled den 29 oktober 2014 av cancer. Fastigheten Björkefall där familjen bodde är på 900 hektar. Miljardären Gustaf Douglas bjöd 101 miljoner kronor men fick nobben.

Om du har förhoppningar att se fotbollslandslagets play off-match på Friends får du lov att agera omgående. Intresset är större än någonsin och biljetterna går åt som smör i solsken.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

AIK Fotbolls huvudsponsor Åbros logotyp har blivit allt svårare att tyda i de senaste matcherna. Det är inte annat än helt avsiktligt. Nu avslöjar klubben anledningen till det bleka trycket: Genomskinligheten av Åbro-logotypen markerar avslutet på det 23 år långa samarbetet.

Folkspel har gjort höstens värvning. Sportkrönikören Jennifer Wegerup har inlett ett samarbete med Folkspel och därmed blir hennes texter också publicerade här på idrottens Affärer. Hon ska från och med i dag skriva krönikor om de eldsjälar som finns därute i föreningslivet, om allas rätt till idrott och motion, om dem om gör så mycket gott i det tysta.

Sporträttighetsbolaget Spring Media har slutit ett exklusivt representationsavtal med Elitspeedway Sverige ESS och Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet Svemo för Elitserien i speedway.

Premier League, med alla spelaraffärer och silly Season fascinerar många, inte minst fans och journalister. Men nu nu kan det bli ändring och helt andra villkor.