1,9 miljarde kr utbetalade galant

Personalen på RF kan sträcka på sig. Riksrevisionens granskning som presenterades idag ger betyget - klart godkänt! Det gäller allt extraarbete som tillkom via statsbidragen om 1,9 miljarder kr till förbund och föreningar som en följd av pandemin.

”Träffsäkert och snabbt” heter det och RSV framhåller också acceptabla handläggningstider och RF:s egna granskningar av ansökningar efter beslut. Vissa initiala brister fanns men arbetet förbättrades över tid. 

"Vissa Brister, men...

Riksrevisionen påpekar att det funnit initiala brister kring motiveringar och betonar svårigheten att se hur de exakta styrsignalerna från regeringen fått effekt. Delar som Riksidrottsförbundet tar med sig i arbetet framåt med bidragsgivning.

– Det är bra att Riksrevisionen gör denna granskning och det är glädjande att det är övervägande positiva slutsatser kring vårt agerande i en krissituation för att kunna fördela krisstödet så effektivt men även snabbt som möjligt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

- Det har inte varit lätt för oss att hantera en omfattande arbetsuppgift i en tid då vi också hade stor press att sköta krissituationen i övrigt. Mycket av vår kraft och tid har gått till krisen och då har annat fått stryka lite på foten,

"Utveckklar oss"

Rapporten visar att det generellt sett inte varit någon lätt arbetsuppgift för vare sig för Riksidrottsförbundet eller några av de övriga organisationer och myndigheter som deltagit i granskningen.

– Att hantera stöden har inneburit en väsentlig arbetsuppgift för oss på i ett trängt och svårt läge där behov av snabbhet och effektivitet varit stora. Jag vill verkligen tacka för de insatser som gjorts för att klara jobbet. Resultatet och de slutsatser kommer vi att ha med oss när det gäller stöd i liknande framtida situationer och i Riksidrottsförbundets normala bidragshantering, betonar Björn Eriksson.

Thomas Ejdferhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.