Klartecken för Stockholmsarenan

Stockholms Stad har slutit avtal med AEG Facilities och därmed är den sista pusselbiten på plats för förverkligandet av Stockholmsarenan. Finansieringen är säkrad och i december ska en modern stadion stå klar.

Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) presenterade på fredagen en principöverenskommelse mellan Stockholms stad och AEG.

- Vi har kompetensen och erfarenheten inom AEG att driva arenor av den här storleken och ser fram emot att tillsammans med Stockholms Stad attrahera fler stora och betydelsefulla evenemang till vår stad, säger Ninna Engberg VD Stockholm Globe Arenas (AEG Facilities svenska bolag).

Hon och AEG fäster stor vikt vid att Stockholmsarenan kompletterar hela Globenområdets utbud med Ericsson Globe, Hovet och Annexet.

- Nu blir vi blir ännu mer konkurrenskraftiga, poängterar Ninna Engberg och ser ett mål i att bli norra Europas ledande nöjes- och evenemangsdestination.

Stockholmsarenan får 30 000 sittplatser och 40 000 platser vid konserter. Taket blir skjutbart och konstgräset ska kunna ersättas båda med golv och is.

Den 14 december ska kommunfullmäktige i Stockholm ta ett genomförandebeslut och därefter inleds byggandet som beräknas stå klart i december 2012.

Stockholms Stad sålde Globens evenemangsbolag till AEG för ett år sedan. Politikerna såg en utmärkt strategisk partner för att fortsätta utveckla idrotts- och evenemangsutbudet i Stockholm.

AEG är världsledande inom sport-, nöje- och arenadrift. AEG Facilities är ett helägt dotterbolag som äger eller driver över 100 arenor runt omkring i världen.

Här finns anläggningar som STAPLES Center (Los Angeles, USA), NOKIA Theatre L.A. Live (Los Angeles, USA), the Beijing Olympic Basketball Arena (Peking, Kina), The O2 Arena (London, England), O2 World (Berlin, Tyskland), Ahoy Arena (Rotterdam, Holland), Acer Arena (Sydney, Australien), Stockholm Globe Arenas (Stockholm, Sverige), and the Qatar National Convention Centre (Doha, Qatar).

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.