100 000 biljetter sålda till U21-EM

Två månader efter biljettsläpp kan Svenska Fotbollförbundet redovisa 100 000 biljetter redan är sålda och bokade till U21-EM i Sverige 15-29 juni.

- Det är fantastiskt glädjande och ett bevis på att vi i organisationen och de fyra värdstä¬derna jobbar rätt med de intensiva förberedelserna. Lite mer än hälften av biljetterna är kvar att sälja därmed, och vi räknar med att den största biljettruschen blir närmare turne¬ringsstart, säger Karl-Erik Nilsson, turneringschefen.

Ett av de stora målen med U21-EM är att fylla läktarna och skapa en fotbolls- och folkfest när de 23-åriga fullblodsproffsen kommer till Sverige.

- När vi når 140 000 kan vi stoltsera med att vi procentuellt har fler åskådare på varje arena än i senaste EM-slutspelet i Holland 2007, beroende på att vi har lite mindre publik¬kapacitet i Sverige, men det är vårt nästa delmål, fortsätter Karl-Erik.

Öppningsmatchen den 15 juni, Spanien-Tyskland, på Gamla Ullevi har hittills lockat nästan 10 000 åskådare och till Spanien-England den 18 juni har 12 000 åskådare redan skaffat biljett. Likaså har 12 000 bestämt sig för att se Sverige-Vitryssland i Malmö 16 juni.

EM-truppen presenteras den 23 maj vid Tipslördag i TV4. Förbundskaptenerna, Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg. Den 1 juni ska sedan de 23 namnen vara inne hos UEFA.

Truppen samlas i Falkenberg den 2 juni och har under det inledande lägret två landskamper på programmet - mot Polen i Malmö 5 juni och mot Estland i Falkenberg 9 juni. Återsamling sker sedan 12 juni i Båstad, där EM-lägret upprättas under gruppspelet.

 

 

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.