Zlatan renoverar sin kyrka

Vad sägs om lite Zlatan? Nu ska han renovera en kyrka på Östermalm. Pengar har han ju så det räcker, i synnerhet som nya uppgifter uppger att han tjänar mest av alla världens fotbollsspelare.
Det är ett år sedan som Zlatan Ibrahimovic lämnade sitt hus i Malmö. Med flyttbilarna transporterades hans bohag bort. Foto: TT Nyheter


I augusti kopplades en fastighetsaffär på Östermalm plötsligt ihop med Zlatan. Elimkyrkan på Storgatan såldes för 43 miljoner kronor och det hette att ett fastighetsbolag skulle satsa 43 miljoner kronor och förvandla byggnaden till ett townhouse.

Mamma står som ägare

Senare framkom att nye ägaren, företaget Pestolia AB hade Zlatan Ibrahimovics mor som registrerad ägare.

Zlatan hade alltså utökat sitt fastighetsbestånd.

Men grannarna protesterade efter att de hade fått veta om planerna. Överklagan fick dock inget gehör hos mark- och miljödomstolen och därmed kan planerna fullföljas.

Zlatan Ibrahimovic har med hjälp av sina rådgivare placerat allt mera i fastigheter under de senaste åren. Han har tjänat över 1 miljard och intäkterna ökar nu när han också börjat säga ja till reklamuppdrag.

Bäst betald eller inte?

Amerikanska World Soccer gör övrigt gällande att Zlatan ska vara den bäst betalde fotbollsspelaren i världen.

Ni vet, det har varit ett ständigt dividerande om det är Zlatan, Cristiano Ronaldo eller Messi som tjänar mest.

Den amerikanske fotbollstidningen påstår att Zlatan med sina 129 miljoner kronor är etta just nu.

"Messi värd mer"

När Ronaldo förlängde sitt kontrakt med Real Madrid till 2018 ska han också ha blivit den bäst betalde. Men enligt World Soccer stämmer inte de uppgifterna.

Samtidigt ska Barcelona ha lovat Messi en löneökning trots att ett år återstår av det nuvarande kontraktet. ”Men som världens bäste spelare ska han också ha bästa lönen”, sa ledningen samstämmigt.

Topp fem i löneligan, enligt World Soccer:
1. Zlatan Ibrahimovic, PSG – 129 miljoner kronor
2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid – 127 miljoner
3. Radamel Falcao, Monaco – 125 miljoner
4. Thiago Silva, PSG – 107 miljoner
5. Leo Messi, Barcelona – 94 miljoner

Japp (inte verifierad)

sön, 2014-02-16 12:40

1. VIKTIGT att komm ihåg att

VIKTIGT att komm ihåg att fotbollspelares löner är NETTO. Att jämföra med tex tennis och golf där "lönerna" är före ALLA deras kostnader, skatt tex. Dvs STOR skillnad.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.