Pengaregn över Anna Holmlund

Svenska skidförbundet har samlat in 400 000 kronor som ska gå till skidcrossåkaren Anna Holmlunds rehabilitering. Internationella skidförbundet bidrar med lika mycket.
Skicrossåkaren Anna Holmlund inviger Alnö skidklubb i Sundsvall. Det är Anna Holmlunds första framträdande efter den svåra olyckan under träning i Inncichen den 19 december förra året. IA rapporterade nyligen. Foto: Mats Andersson / TT

– I mina ögon är Anna fortfarande en del av landslaget även om hon inte kan utöva skidåkning. Vi försöker stötta henne i den mån vi kan, säger skidcrosslandslagets sportchef Joar Båtelson.

Han och den alpina sportchefen Tommy Eliasson Winter var på plats i lördags på Alnön när Anna och Charlotte Kalla invigde Alnö Skidklubbs nya, asfalterade motionsslinga och klubbstuga.

– Anna har levt på prispengar och de uteblir när hon inte kan åka. Elitidrottare har ingen arbetsgivare. Det är jobbigt och kämpigt när hon inte kan åka men Sverige är ett fint land att åka i om man är handikappad så grundförutsättningarna finns men Anna har högre ambitioner. Jag ser väldigt ljust på det samarbete vi har fått med skidförbundet, säger Anna pappa Lars Holmlund till SportExpressen.

Rosa logotyp

Insamlingen till förmån för Anna heter ”Go Anna Go”. När Anna låg i koma efter olyckan i Italien den 19 december i fjol tävlade både hennes landslagskamrater och konkurrenter med ett klistermärke med texten ”Go Anna Go”.

Logotypen är rosa. Den visar en skidåkande kvinnlig superhjälte. Den loggan tog Anna fram innan olyckan för att bland annat stödja svensk idrott genom ett stipendium. Nu kommer namnet att användas för att hjälpa Anna i hennes rehabilitering.

David Nilsson är Annas manager. Han säger bland annat:

– Sponsringen mot ett OS-guld finns inte där men alla som har stöttat henne vill fortsätta att stötta henne. Här kan det bli en svår situation att koppla ett varumärke till en idrottare som varit med om en mycket svår olycka.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.