Gigantiska löner via nya TV-avtal

 Osökt kommer man att tänka på Joakim von Anka i sitt kassavalv.  Och helst stående bakom eller framför en TV-kamera…

Ekonomimagasinet Forbes har släppt sin lista över miljonärerna och miljardärerna i sportvärlden.  Här är de som tjänade mest under under de senaste tio åren. Det är gott om förmögna karlar, för de är i majoritet.

Och det är just TV-bolagens jätteintresse för sport, helst i direktsändning som skapar de gigantiska beloppen/lönerna.

Ni känner igen namnen. Det är samma gäng som vanligt i topp. Grabbarna som köper en lyxbil till när de har inte har annat för sig. 

Som Boxaren Floyd Mayweather jr, han tjänar mest. ”Money” ska enligt uppgifter ha över 100 bilar bl  a 16 Rolls Royces. 

Mitt uppe i allt är hans pappa orolig för att  sonen  ska gå i personlig konkurs! 

Men åter till listan och bekanta namn. Där har vi alltså Mayweather som tjänade ofattbara 915 miljoner dollar under 2019. Sedan döljer två europeiska fotbollsspelare, Ronaldo på 800, och Messi på 750 miljoner dollar

Forbes lista över de som tjänade mest: 

1) Floyd Mayweather Jr, boxning: 915  

2) Cristiano Ronaldo, fotboll: 800  

3) Lionel Messi, fotboll: 750 

4) LeBron James, basket: 680  

5) Roger Federer, tennis: 640  

6) Tiger Woods, golf: 615  

7) Phil Mickelson, golf: 480  

8) Manny Pacquiao, boxning: 435  

9) Kevin Durant, basket: 425  

10) Lewis Hamilton, formel 1: 400

De 100 bästa spänner över 10 sporter och inkluderar idrottare från 25 länder.

Mer än hälften av de 100 bästa spelar i NFL eller NBA, vilket ger amerikanerna fördelen på de totala intäkterna 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.