Percy tveksam till framtiden

Inte nog med att Malmö Redhawks trillade ur elitserien. Nu framkommer att ordförande Percy Nilsson tar tillbaka sitt löfte om att ge föreningen 20 miljoner kronor årligen.
Percy Nilsson är avvaktande till vad näringslivet i Malmö tycker och tänker. Finns det ett intresse av att bidra och stötta en satsning mot elitserien?
Eller tycker företagarna att det där kan Percy Nilsson sköta själv. Det är i alla fall vad han befarar.
Det är därför som han åtminstone vill avvakta. Löftet om en garanti om 20 miljoner gällde elitserien, hävdar han i dag.

- Det skulle nästan vara löjligt att garantera 20 miljoner kronor i allsvenskan. Det ska inte kosta lika mycket som att spela i elitserien, säger Percy Nilsson i Sydsvenska Dagbladet.
Han fortsätter:
- Vi har inte lagt någon budget för Redhawks, vet inte vad det kostar att spela i allsvenskan och har inte fattat något beslut om nästa säsong.
-Då kan jag inte utlova en garanti, det ska inte bli ett hysteriskt snack om 20 miljoner, kommenterar han.

De 20 årliga miljonerna skulle bygga upp ett bra lag till att den nya arenan i Hyllie står klar 2008. Där ska det bli plats för 11 600 åskådare som enligt tanken ska jubla åt ett framgångsrikt Malmö Redhawks i elitserien.
Med degraderingen förändrades egentligen alla villor.
- Om vi hade varit kvar i elitserien visste jag precis vad vi skulle göra.
Målsättningen var att höja omsättningen från 45-50 miljoner till 65-70 för att Malmö skulle bli ett lag att räkna med igen.

Nu uppstår ett slags vakuum och frågorna är många.
Arbetet och förberedelserna med den nya anläggningen fortgår. Percy Nilsson hade åtminstone en förhoppning om att intäkter på 400 miljoner kronor på försäljningen av olika rättigheter varav 10 procent skulle tillfalla Malmö Redhawks.
Trots alla tvivel är Percy Nilsson, både i rollen som klubbens ordförande och dess största sponsor, fast beslutsam om att laget omgående ska tillbaka till elitserien omgående.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.