Plötsligt ifrågasätts Tiger Woods

Den tidigare så oklanderlige Tiger Woods är plötsligt ifrågasatt. Världens rikaste idrottare som endera dagen har tjänat över en miljard dollar i karriären. Plötsligt svajar hans varumärke när affärer med andra kvinnor avslöjas av media i USA.

Mitt i natten, på sin egen tomt, kolliderar han med bilen inte bara en gång utan tre gånger och tvingas slutligen uppsöka sjukhuset. Därtill med hustru Elin Nordegren inblandad på ett eller annat sätt. Det var den första versionen. Sedan har sanningen sakta men säkert kommit fram.

I dag är han uthängd i amerikansk media. Och slutligen har han själv tvingats göra avbön med ett öppet brev som berättar en del, men inte alls. Det gör journalisterna. Och plötsligt är stjärnans glans och heder inte längre obefläckad.

Använd drivern nästa gång

Jesper Parnevik sammanförde Elin Nordegren och Tiger Woods. Nu är Parnevik väldig kritisk till Tiger Woods.

- Jag hoppas att Elin använder en driver nästa gång i stället för en järntrea, säger han till Expressen.

Avslöjandet om otrohetsaffärer påverkar familjen Parnevik starkt. Där jobbade Elin Nordegren tidigare som barnflicka och på det viset träffades hon och Tiger Woods.

- Jag blev så besviken när jag fick höra senaste nyheterna om Tiger. Jag hade högre tankar om honom och trodde att han var bättre än så, säger Jesper Parnevik i dag.

En 34-åring som har allt

34-åring har gjort en karriär som världen aldrig tidigare har skådat. Inför 2009 hade han tjänat 895 miljoner dollar, främst på bra reklamavtal med Nike (30 miljoner dollar årligen), Accenture, Gillette, Gatorade, Electronic Arts och Tag Heuer. Han får också i runda tal 10 miljoner dollar för varje golfbana som bär hans signatur.

En fantastisk talang och kunskap parat med en enorm träningsflit har gjort honom till världens bäste golfspelare och dessutom den mest fläckfrie. En dröm för sponsorer – fram till nu. Men ännu håller företagen honom om ryggen.

Wall Street Journal skriver, enligt Affärldsvärlden, att många bolag håller ett vakande öga över situationen innan de vidtar åtgärder.

”Det hela är helt och hållet mitt fel. Jag är mänsklig, jag är inte perfekt”, skriver Woods själv på sin hemsida och har åtminstone stöd från Nike. Varumärkesexperten CR Cataunya Ransom vid Mosnar Communications menar att Tiger Woods har ett uthålligt varumärke även i ett sådant här känsligt läge.

- Annonsörer bör inte oroas (av händelserna) eftersom hans varumärke är ett av de mest uthålliga, sa Cataunya Ransom enligt Affärsvärlden.

Tiger Woods har varit oantastlig, men nu förknippas hans namn med ord som otrohet och bråk med hustrun.

Här kan du läsa vad Tiger Woods skrev

Fria Europa (inte verifierad)

mån, 2009-11-30 18:53

1. Tiger

Ääh, Prins Charles, president Kennedy, alla franska presidenter, Göran Persson, Letterman och en hel drös med idrottsmän har väl både åkt dit och klarat sig helskinnade. Otrohet i dagens samhälle är väl ungefär lika förvånande som att han måste gå och kissa.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.