Zlatan samlar på fastigheter

Han har fått smak för livets goda, Zlatan Ibrahimovic. Han samlar på lyxbilar och exklusiva motorcyklar. Nu är han också på väg att skaffa sig ett skapligt fastighetsbestånd. Det senaste är att han har spanat in ett rekorddyrt hus på Östermalm.

När spekulationerna om hans framtida klubbadress pågår som allra mest tog han flyget till Stockholm, satte sig på Stureplan och njöt av uppmärksamheten. Snällt och villigt lät han sig fotograferas och skrev autografer.

Kikade på hus i Lärkstan

Besöket kan tyckas vara en ren nöjestripp, men Zlatan hade också andra avsikter med sin visit i huvudstaden. Snacket gick, mobilkamerorna klickade och många var villiga att berätta om vad stjärnan gjorde i stan.

Han gick nämligen på husvisning också. I vackra Lärkstan, en av de mest fashionabla delarna av Östermalm, lockade Tofslärkan 11, 560 kvm unik yta och till salu för 45 miljoner kronor.

Priset avskräckte inte Zlatan som tillbringade runt 40 minuter för att syna förutsättningarna, enligt Sportbladet.

Andra stället i Stockholm

Huset har inte varit till salu på 40 år, men nu hade Zlatan fått tips om att det var ute till försäljning.

Skåningen tycks ha en viss längtan till Stockholm. Tidigare i år köpte han en sommarstuga på Resarö norr om Stockholm för cirka 13 miljoner och blir granne till kompisen och (före detta?) landslagskamraten Olof Mellberg.

Men det är ju en bit dit från city och Zlatan vill tydligen vara mitt i centrum. Precis som i Barcelona. 

Dubai och New York också

Sedan tidigare äger Zlatan en patriciervilla i Malmö med utsikt över Öresund. Ett hus som han upptäckte och inte kunde motstå. Han knackade på, erbjöd ägaren 30 miljoner kronor och fick paret att säga ja. I dag är huset renoverat till toppklass.

Uppgifter har också gjort gällande att han har skaffat sig en lyxvilla för 30 miljoner på exklusiva The Palm i Dubai. Åtminstone har han tillsammans med flickvännen Helena Seger kikat på en sju-rumsvilla på 700 kvadratmeter med egen pool och terrass med havsutsikt på en av de tre konstgjorda palmformade ögrupperna utanför Dubais kust.

Likaså hävdas att Zlatan har en lägenhet på femte avenyn i New York för 16 miljoner kronor. Ett hus byggt av Donald Trump och med 48 våningar. Det är en så kallad "lägenhet-Conco", där ägarna får tillgång till bostaden ett visst antal veckor på året. Paret Zlatan-Helena får tillgång till lägenheten på 73 kvadratmeter 120 dagar om året.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.