Zlatan samlar på fastigheter

Han har fått smak för livets goda, Zlatan Ibrahimovic. Han samlar på lyxbilar och exklusiva motorcyklar. Nu är han också på väg att skaffa sig ett skapligt fastighetsbestånd. Det senaste är att han har spanat in ett rekorddyrt hus på Östermalm.

När spekulationerna om hans framtida klubbadress pågår som allra mest tog han flyget till Stockholm, satte sig på Stureplan och njöt av uppmärksamheten. Snällt och villigt lät han sig fotograferas och skrev autografer.

Kikade på hus i Lärkstan

Besöket kan tyckas vara en ren nöjestripp, men Zlatan hade också andra avsikter med sin visit i huvudstaden. Snacket gick, mobilkamerorna klickade och många var villiga att berätta om vad stjärnan gjorde i stan.

Han gick nämligen på husvisning också. I vackra Lärkstan, en av de mest fashionabla delarna av Östermalm, lockade Tofslärkan 11, 560 kvm unik yta och till salu för 45 miljoner kronor.

Priset avskräckte inte Zlatan som tillbringade runt 40 minuter för att syna förutsättningarna, enligt Sportbladet.

Andra stället i Stockholm

Huset har inte varit till salu på 40 år, men nu hade Zlatan fått tips om att det var ute till försäljning.

Skåningen tycks ha en viss längtan till Stockholm. Tidigare i år köpte han en sommarstuga på Resarö norr om Stockholm för cirka 13 miljoner och blir granne till kompisen och (före detta?) landslagskamraten Olof Mellberg.

Men det är ju en bit dit från city och Zlatan vill tydligen vara mitt i centrum. Precis som i Barcelona. 

Dubai och New York också

Sedan tidigare äger Zlatan en patriciervilla i Malmö med utsikt över Öresund. Ett hus som han upptäckte och inte kunde motstå. Han knackade på, erbjöd ägaren 30 miljoner kronor och fick paret att säga ja. I dag är huset renoverat till toppklass.

Uppgifter har också gjort gällande att han har skaffat sig en lyxvilla för 30 miljoner på exklusiva The Palm i Dubai. Åtminstone har han tillsammans med flickvännen Helena Seger kikat på en sju-rumsvilla på 700 kvadratmeter med egen pool och terrass med havsutsikt på en av de tre konstgjorda palmformade ögrupperna utanför Dubais kust.

Likaså hävdas att Zlatan har en lägenhet på femte avenyn i New York för 16 miljoner kronor. Ett hus byggt av Donald Trump och med 48 våningar. Det är en så kallad "lägenhet-Conco", där ägarna får tillgång till bostaden ett visst antal veckor på året. Paret Zlatan-Helena får tillgång till lägenheten på 73 kvadratmeter 120 dagar om året.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.