Zlatan drar igång Italienresorna

Zlatan Ibrahimovic hade bråttom hem till Milano efter Sveriges seger mot San Marino. Efter en vecka med landslaget startar La Liga och Zlatan har match redan på fredag. Samtidigt laddar också resebolagen.

Resebyråerna och hela industrin runt den italienska fotbollen har väntat på klartecknet.

Match redan på fredag

På tisdagen kom tillkännagivande från både klubbarna och spelarna – vi kör.

Strejken är avbruten och Milan spelar redan på fredag kväll när Lazio kommer till Milano.

Ett besked om Zlatans medverkan efter en vecka med lite blessyrer blir säkert inte klart förrän i sista stund.

Tillfällig överenskommelse

Precis som i den spanska La liga räckte det med att en ligaomgång blev inställd på grund av strejk. Men i Serie A är överenskommelsen mellan klubbarna och spelarna bara tillfällig.

Oenigheten har gällt en extra solidaritetsskatt – som spelarna nu har sagt ja till att själva betala – och om klubbarna ska kunna tvinga icke önskvärda spelare att träna på egen hand.

- Vi ska spela, och jag tycker att det är tack vare spelarna som har visat sunt förnuft i förhandlingarna, sa spelarfackets ordförande Damiano Tommasi i en kommentar.

Bra att veta inför Italienbesöket

Därmed kommer ligan igång och all kommers runt fotbollen kan starta.

Många svenskar vill se Zlatan i spel på sin italienska hemmaplan. Är du sugen att åka kan vi här ge dig en guide om villkoren.

Många resebyråer ordnar resor, där biljetterna ingår. Alternativet är att själv boka både resa och biljetter.

Villkoren för att köpa biljetter

Som tidningen Café noterar i sin guide - biljetter är alltid personliga, se till att ta med identifikation. Kolla alltid på klubbarnas hemsidor vad som gäller för aktuell match. Nya bestämmelser gör det hela tiden svårare för folk utifrån att köpa biljett.

I både Rom och Milano gäller det annorlunda, jämfört med många andra stora klubbar runt om i världen, att stjärnlagen spelar på samma arena.

I Rom har både Roma och Lazio gamla hederliga Stadio Olimpico som sin hemmaplan och i Milano gäller också en klassiska arena, San Siro (bilden), vars officiella namn är Giuseppe Meazza, för Milano och Inter.

Här kan du läsa mer om du vill åka till Italien

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Hockey-Sverige tänker på Tobias Forsberg och det tar sig uttryck på olika sätt.

Forsbergs stiftelse har förstärkts rejält de senaste veckorna. Totalt handlar det om nästan 1 miljon kronor 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.