Zlatan drar igång Italienresorna

Zlatan Ibrahimovic hade bråttom hem till Milano efter Sveriges seger mot San Marino. Efter en vecka med landslaget startar La Liga och Zlatan har match redan på fredag. Samtidigt laddar också resebolagen.

Resebyråerna och hela industrin runt den italienska fotbollen har väntat på klartecknet.

Match redan på fredag

På tisdagen kom tillkännagivande från både klubbarna och spelarna – vi kör.

Strejken är avbruten och Milan spelar redan på fredag kväll när Lazio kommer till Milano.

Ett besked om Zlatans medverkan efter en vecka med lite blessyrer blir säkert inte klart förrän i sista stund.

Tillfällig överenskommelse

Precis som i den spanska La liga räckte det med att en ligaomgång blev inställd på grund av strejk. Men i Serie A är överenskommelsen mellan klubbarna och spelarna bara tillfällig.

Oenigheten har gällt en extra solidaritetsskatt – som spelarna nu har sagt ja till att själva betala – och om klubbarna ska kunna tvinga icke önskvärda spelare att träna på egen hand.

- Vi ska spela, och jag tycker att det är tack vare spelarna som har visat sunt förnuft i förhandlingarna, sa spelarfackets ordförande Damiano Tommasi i en kommentar.

Bra att veta inför Italienbesöket

Därmed kommer ligan igång och all kommers runt fotbollen kan starta.

Många svenskar vill se Zlatan i spel på sin italienska hemmaplan. Är du sugen att åka kan vi här ge dig en guide om villkoren.

Många resebyråer ordnar resor, där biljetterna ingår. Alternativet är att själv boka både resa och biljetter.

Villkoren för att köpa biljetter

Som tidningen Café noterar i sin guide - biljetter är alltid personliga, se till att ta med identifikation. Kolla alltid på klubbarnas hemsidor vad som gäller för aktuell match. Nya bestämmelser gör det hela tiden svårare för folk utifrån att köpa biljett.

I både Rom och Milano gäller det annorlunda, jämfört med många andra stora klubbar runt om i världen, att stjärnlagen spelar på samma arena.

I Rom har både Roma och Lazio gamla hederliga Stadio Olimpico som sin hemmaplan och i Milano gäller också en klassiska arena, San Siro (bilden), vars officiella namn är Giuseppe Meazza, för Milano och Inter.

Här kan du läsa mer om du vill åka till Italien

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.