Zlatan drar igång Italienresorna

Zlatan Ibrahimovic hade bråttom hem till Milano efter Sveriges seger mot San Marino. Efter en vecka med landslaget startar La Liga och Zlatan har match redan på fredag. Samtidigt laddar också resebolagen.

Resebyråerna och hela industrin runt den italienska fotbollen har väntat på klartecknet.

Match redan på fredag

På tisdagen kom tillkännagivande från både klubbarna och spelarna – vi kör.

Strejken är avbruten och Milan spelar redan på fredag kväll när Lazio kommer till Milano.

Ett besked om Zlatans medverkan efter en vecka med lite blessyrer blir säkert inte klart förrän i sista stund.

Tillfällig överenskommelse

Precis som i den spanska La liga räckte det med att en ligaomgång blev inställd på grund av strejk. Men i Serie A är överenskommelsen mellan klubbarna och spelarna bara tillfällig.

Oenigheten har gällt en extra solidaritetsskatt – som spelarna nu har sagt ja till att själva betala – och om klubbarna ska kunna tvinga icke önskvärda spelare att träna på egen hand.

- Vi ska spela, och jag tycker att det är tack vare spelarna som har visat sunt förnuft i förhandlingarna, sa spelarfackets ordförande Damiano Tommasi i en kommentar.

Bra att veta inför Italienbesöket

Därmed kommer ligan igång och all kommers runt fotbollen kan starta.

Många svenskar vill se Zlatan i spel på sin italienska hemmaplan. Är du sugen att åka kan vi här ge dig en guide om villkoren.

Många resebyråer ordnar resor, där biljetterna ingår. Alternativet är att själv boka både resa och biljetter.

Villkoren för att köpa biljetter

Som tidningen Café noterar i sin guide - biljetter är alltid personliga, se till att ta med identifikation. Kolla alltid på klubbarnas hemsidor vad som gäller för aktuell match. Nya bestämmelser gör det hela tiden svårare för folk utifrån att köpa biljett.

I både Rom och Milano gäller det annorlunda, jämfört med många andra stora klubbar runt om i världen, att stjärnlagen spelar på samma arena.

I Rom har både Roma och Lazio gamla hederliga Stadio Olimpico som sin hemmaplan och i Milano gäller också en klassiska arena, San Siro (bilden), vars officiella namn är Giuseppe Meazza, för Milano och Inter.

Här kan du läsa mer om du vill åka till Italien

Den sportsliga framgången överglänser allt. Men det finns ju en viss ekonomisk betydelse och konsekvens av Malmö FF:s seger och avancemang till 16-delsfinal i Europa League.Och nu väntar fortsättningen på detta Europa-äventyr…

Till den halva miljard som MFF har på banken tillkommer nu nära 100 miljoner.

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider. Det låter nästan för bra för att vara sant, men RF är med på ett hörn.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.