Men Kindberg vägrar att gå!

Vid Östersunds FK:s extra årsmöte på måndagskvällen i Folkets Hus kom 151 medlemmar, inklusive Daniel Kindberg. Lennart Ivarsson, vd, upplyste om att skulden var 6,9 miljoner.  Fyra av miljonerna är utlånade av Kindberg. Från början lånade han ut 500 000 kronor som sedan växte till sex miljoner, två miljoner har klubben betalat tillbaka. Det enda mötet i stort sett handlade om var ekonomin.

Daniel Kindberg fortsätter att ikläda sig en roll som ansvarig i Östersunds FK - trots att allt fler protestera och men arr han skadar klubben.

Bland medlemmar, sponsorer, åskådare och kommunen pratas det alltmer om den förre hövdingen Daniel Kindberg. Fler och fler anser klubben måste klippa banden med honom. Bort med Kindberg, sopa rent! Färre och färre tror på hans ord. Han jämförs med den danske sagoberättaren H C Andersen.

Kommunen har inte sponsrat ÖFK så länge rättsprocessen pågått mot Kindberg. Nu har dom fallit men kommunen säger fortsatt nej.

- Så länge Daniel Kindberg är inblandad i ÖFK som ägare eller fordringsägare så är det väldigt svårt för oss att ha en relation eftersom det kommer fortsatta processer, säger kommunalrådet Bosse Svensson (C), enligt Östersunds-Posten.

Östersunds kommun har polisanmält Kindberg och den processen pågår.

Kindberg har ofta pratat om sina söner. En av dem, Alexander, är lagledare. En annan son, Pontus, sitter på reservbänken utan att ha spelat en minut.

Kindberg är för delaktig

Kindberg deltar i frukostmöten; står i spelargången och klappar om spelarna. Kindberg tog till orda under mötet och sa att spelare och ledare vill ha honom på plats. Sen gjorde han en utläggning om den infekterade Saman Ghoddos-affären.

Lennart Ivarsson fick frågan om vad han tyckte om att Kindberg var på mötet. Svaret:

- Ingen kommentar till det.

- Vad tycker du om det han säger om Ghoddosaffären?

- Jag har ingen kommentar men som jag var noga med att påpeka på mötet, det där är inte ÖFK:s uttalande, det är Daniels uttalande, enligt Östersunds-Posten.

 ÖFK behöver ytterligare 10 miljoner kronor för att få näsan över vattnet. Tecknandet av aktieförsäljningen á 2 000 kronor styck går trögt.

En aktie i julklapp

- Vi måste starta en julklappskampanj där mödrar, fäder, barn och barnbarn får varsin aktie i julklapp. Teckningstiden förlängs till årsskiftet, sa Ivarsson.

Ja, så roligt det måste vara för en fotbollsintresserad ungdom att få en aktie som i praktiken är värd tio kronor i stället för en önskad Playstation...

Budgeten ska bantas till 55 miljoner jämfört med 80 miljoner 2019. Personalen ska bli färre. Ett tag var 70-talet personer anställda på hel – eller deltid. Men minskningen måste ske genom fackliga förhandlingar.

- Vi behöver 20 miljoner kronor nu för att kliva in i nästkommande år på en rimlig nivå, säger Ivarsson.Ewa Forsberg är ordförande i Falkarnas supporterförening. Så här sa hon om mötet:

- - Nja... Suck. Vi har mer frågor efteråt än innan mötet. Jag var inte jättefascinerad av Kindbergs snack om Ghoddos. Han borde inte ha varit på mötet. Jag köper inte det han säger. Vi tar avstånd från honom. Däremot har vi stort förtroende för Lennart Ivarsson. Men han är ny och kan inte veta vad som hänt sedan flera år tillbaka.

Fotbollsgalan viktigare

Ewa Forsberg var besviken på att elitstyrelsen inte var på plats förutom förre vd Bo Ottosson. Maria Wilén, klubbens ordförande i bolagsstyrelsen och vice ordförande i föreningens styrelse, var upptagen av jobb, sa ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström.

Widén var på Fotbollsgalan i Stockholm enligt Ewa Forsberg.

Göran Söderlund

 

 

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.