Frågorna växer runt jätteavtalet i ÖFK

Dimridåerna runt Östersunds FK tätnar.  Frågorna blir snarare fler än färre i takt med händelserna runt klubben.

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. 

Östersunds FK:s klubbmärke förbleknar.

Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

ÖFK:s förklaring

”Vi vill klargöra den nuvarande situationen i ÖFK efter kommentarer i press- och sociala medier under fredagen och lördagen.

Trots rapporterna betonar vi att vi har en ständig kontakt med Puls8 angående investeringar i ÖFK.

En Puls8-direktör hade korrekt förnekat inför en journalist att ett bindande avtal om att tillhandahålla direkta medel var aktuellt.

Han gjorde det eftersom vi arbetar under strikt konfidentiell villkor med Puls8, med förbehållet att inte avslöja något.

Offentlighet kan skada pågående förhandlingar mellan Puls8 och finansiärer.

Nu har felaktiga detaljer läckt ut till media utan tillstånd från klubben eller Puls8.

Puls8 beklagar att kommentarerna förvirrar fansen och och att klubbens integritet ifrågasätts.

Undertecknat av Lennart Ivarsson, vd ÖFK och Jonathan Lassman, direktör Puls8

"Någon skapar ett mysterium"

Enligt SportExpressen är sponsorn ett litet bolag baserat på Cypern med namnet Puls8 Ltd

Men där möts tidningen av total förnekelse . 

– Någon skapar ett mysterium, inget annat än det. Det finns inget kontrakt, inga juridiska band, ingenting om en eventuell eller pågående relation med Östersund i den kontext du pratar om, säger ägaren Mark Eddison.

De här uppgifterna är en fortsättning på ÖFK:s besvikelse och glädje när elitlicensen först togs från klubben, varpå Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd ändrade det licensnämndens beslut. 

– Den bästa julklappen vi kunde få, sa då ÖFK:s ordförande Maria Wilén.

Största skälet till det ändrade beslutet var uppgifter vid ett möte, där det uppgavs att Östersund var nära ett utländskt, hemligt, sponsoravtal på 15 miljoner kronor.  

Licensnämnden bedömde uppgifterna som tillförlitliga och gjorde en omsvängning. 

Men någon utbetalning skedde inte i november och har fortfarande inte skett

Företaget Puls8 är knappt två år gammalt och har två delägare, Mark Eddison och Jonathan Lassman, enligt Expressen, där den sistnämnde uttalar sig:

”Det finns inget avtal"

– Jag har vänner som är anslutna till Östersund FK, eftersom jag själv är ett stort fotbollsfan.  …

 – Jag är involverad i investeringar, i marknadsföring, jag är också direktör i ett par företag. Jag har sagt till mina vänner i Östersund att jag kanske kan ge lite vägledning, 

Är du inte rädd att någon utnyttjar ditt bolag då?är en fråga från Expressen. Svaret från Lassman blir:

""Du säger utnyttja, på vilket sätt då? Mitt bolags namn kanske utnyttjas, men det är definitivt inte associerat"

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.