Bandyn antar kommersiellt fokus

Organisationen runt Elitserien växer. På Föreningen Svensk Elitbandys årsmöte i somras fattade medlemsföreningarna beslut om att ge styrelsen uppdraget att rekrytera en resurs för att på heltid arbeta med affärsutveckling. Nu blir det verkligt.
Efter en sex månader lång rekryteringsprocess står det nu klart att Thomas Mårtens, 43, tillträder tjänsten som affärsutvecklare för Svensk Elitbandy.
Bandyn lockar publik från söder till norr, men tvånget att öka intäkterna är starkt. Nu inleds ansträngningar såväl i Bandyförbundet som Ligaföreningen.
Thomas Mårtens är inget okänt namn inom bandyn då han tidigare var marknadschef i Edsbyns IF, men närmast kommer han från en tjänst som konsultchef på Clockwork Bemanning & Rekrytering.
– Det här är något som vi har pratat om i många år och det har funnits många olika scenarier. Vi vill givetvis se en tillväxt inom Svensk Elitbandy och för att kunna skapa det behöver vi ha någon som kan lägga tid och fokus på att jobba med framtiden, säger Christian Ehn, ordförande i FSE.
LigachefenPer Selin har slitit med många frågor. Det är tävlingsuplägg, Bandyfinalen, marknad, administration, kontakten med klubbarna, m m
– För att vi ska kunna ta nästa steg som organisation måste vi vara beredda att satsa dedikerat. Det handlar inte bara om att sälja Svensk Elitbandy, utan också om att marknadsföra ligorna och sporten på ett bra sätt. 
–  Vi behöver stärka våra intäktsflöden via fler intressenter och partners som vill satsa på ligorna samtidigt som vi växer i klubbarna.  Och vi måste lära oss hur vi umgås med både befintliga som nya partners. Thomas har stor erfarenhet, vilket är en bra grund när vi ska ta oss in i framtiden, betonar Christian Ehn.
– Vi har jobbat även tidigare jobbat med de här frågorna, men förra våren landade vi i en slutsats att den stora utvecklingspotentialen finns i klubbarna. 
Mårtens själv ser fram emot en återkomst till bandyn och anser sig redan från start ha en relativt bra bild över både nuläge och vad som behöver ske framöver.
– För det första så känns det väldigt roligt och inspirerande att komma tillbaka till bandyn efter att ha varit borta i två år, säger Mårtens.
– Vi behöver jobba både lång- och kortsiktigt. Idag sker jättemånga bra saker hos klubbarna och det ska vi ta fasta på. Sedan kan jag komma in med min erfarenhet från klubbnivå och bidra med input och stöttning. 
Thomas Mårtens tillträder sin tjänst i Svensk Elitbandy den 1 april 2024.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.