17-åring nominerad till Idrottsgalan

17-åriga stavhopparen Angelica Bengtsson hör till dem som är nominerade inför Idrottsgalan den 17 januari. På lördagens presenterades alla kandidater som alla hör till gräddan av svensk idrott.

Det är Svenska Idrottsakademins nomineringsjury som presenterar namnen. Förutom att priserna i sju olika klasser delas ut koras också en vinnare av Radiosportens Jerringpris. Förra året fick skidskytten Helena Jonsson Jerringpriset.

Alla nominerade till Idrottsgalan:

Årets kvinnliga idrottare:
Therese Alshammar – (simning)
Anna Haag – (längdskidor)
Emma Johansson – (cykel)
Charlotte Kalla – (längdskidor)

Årets manlige idrottare:
Björn Ferry – (skidskytte)
Anders Gustafsson – (kanot)
Marcus Hellner – (längdskidor)
Henrik Sedin – (ishockey)

Årets lag:
Damlandslaget – (innebandy)
Lag Anette Norberg – (curling)
Sprintstafettlandslaget, damer, Charlotte Kalla/Anna Haag – (längdskidor)
Stafettlandslaget, herrar, Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner – (längdskidor)

Årets ledare/tränare:
Joakim Abrahamsson/ Magnus Ingesson – (längdskidor)
Magnus Norman – (tennis)
Martin Vestby – (cykel)
Johan Wallberg – (simning)

Årets nykomling:
Angelica Bengtsson – (friidrott)
Oliver Ekman Larsson – (ishockey)
Hanna Falk – (längdskidor)
Jennie Johansson – (simning)

Årets prestation:
Björn Ferry – (skidskytte)
Emma Green – (friidott)
Marcus Hellner – (längdskidor)
Anja Pärson – (alpint)

Årets idrottare med funktionshinder:
Jennie Ekström – (simning, klass S4)
Lotta Helsinger – (sportskytte)
Zebastian Modin – (längdskidor)
Anders Olsson – (simning)

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

”Money talks” – vad är en pandemi  när TV-bolag, rättighetsinnehavare, sponsorer och klubbägare ingår en helig allians och blir redo för nedsläpp efter 140 dagars uppehåll.

 I Norden är det Gent-gruppen, med Viasats kanaler och streamingtjänsten Viaplay som bjuder in till hockeydramatik med avgörande sjunde finalmatch om Lord Stanleys pokal senast den 4 oktober. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

Mot en avgift av 59 kronor för 30  dagar erbjuder Svenska Fotbollförbundet, SvFF,  från 1 augusti  livestreaming av bredd och ungdomsfotboll via appen ”Min Fotboll.

 Betalningsmodellen är Swish, men det är ännu oklart hur föreningslivet ska ersättas.  Idrottens Affärer har i tidigare artiklar belyst striden mellan SvFF och redan etablerade Solidsport AB, grundat redan 2008, och väl etablerat med livesändningar via nätet i egen app.