Federer, 38, bemästrar alla orosmoln

Idrotten pausad. Då kliver Roger Federer, 38, upp som etta på Forbes lista över de bäst betalda.

Tennisikonen tjänade mer pengar än Cristiano Ronaldo och Leo Messi de senaste 12 månaderna.

Förra veckan släpptes nyheten att Naomi Osaka, 22, slår nytt rekord vad gäller årlig inkomst för en kvinnlig idrottare. Den japanska tennisspelaren drog in totalt 360 miljoner kronor de senaste 12 månaderna.

Att en tennisspelare toppar damernas lista var väntat, så har det varit 15 år i rad.

Att det sker på herrsidan är däremot oväntat, det har nämligen aldrig hänt sedan Forbes började sin årliga sammanställning 1990.

Att Federer hamnar högre än Cristiano Ronaldo och Leo Messi förklaras delvis av den pandemi som alltjämt lamslår stora delar av världen.

– Coronaviruset har tvingat fotbollsstjärnor som Ronaldo och Messi att gå ner i lön, vilket har banat vägen för att en tennisspelare nu toppar listan för första gången någonsin, säger Forbes redaktör Kurt Badenhausen i ett uttalande.

Totalt tjänade de 100 bäst betalda idrottarna nio procent mindre än i fjol.

– Den globala hälsokrisen visar att när världsekonomin går neråt så påverkas även de allra rikaste idrottarna, säger Badenhausen.

Federer drog in totalt 106,3 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 1 miljard kronor med dagens växelkurs. 94 procent av intäkterna kom från reklam- och sponsoruppdrag. Federer har avtal med ett dussintal världskända aktörer, däribland klädmärket Uniqlo, schweiziska storbanken Credit Suisse och biltillverkaren Mercedes-Benz.

1) Roger Federer, tennis: 106,3 miljoner dollar (1,02 miljarder kronor)

2) Cristiano Ronaldo, fotboll 105 (1,008 miljarder kronor)

3) Lionel Messi, fotboll 104 (998 miljoner kronor)

4) Neymar, fotboll 95,5 (917 mkr)

5) LeBron James, basket 88,2 (847 mkr)

6) Stephen Curry, basket 74,4 (714 mkr)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Tiotusentals motionärer hade orsak att jubla på fredagen.Då framkom nämligen att startavgifter i motionslopp kan betraktas som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. En rad andra fritidsaktiviteter, som bl a Hästkörning, agility, sportfiske och enduro ingår också, ivå färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.