Edvin säkrar sin ekonomi i flera år

Han får ett drömkontrakt. Genom att signera ett långsiktigt samarbete med gruvindustrin och Boliden Mineral AB säkrar 21-åriga längdskidåkaren Edvin Anger ekonomin för de kommande åren och kan satsa fullt ut mot VM i Falun och OS i Milano/Cortina. 

- Tanken är att samarbetet ska genomsyra Edvins hela karriär och vara stommen i arbetet mot andra partners inom industrin, säger agenten Bo Johansson.

Edvin Anger på besök vid Boliden Mineral, för att skriva under ett drömkontrakt

Edvin Anger tillhör nästa generation” inom svensk skidsport och gjorde i vintras sin debut som senior och fick chansen direkt i Världscupen. Han nådde under sitt första år fem sprintfinaler och var snubblande nära pallen vid flera tillfällen. 

Svenska Olympiska Kommittén meddelade nyligen att han är en av få utvalda att få extra stöd inför kommande OS.

"Han kan stimulera oss"

- Både vi och Edvin har ambitioner att öka takten i våra respektive satsningar och nu stärker vi varandras förutsättningar. Med Edvins starka anknytning till Hedemora är vi väldigt nöjda med att kunna bidra till en ökad trygghet och stimulans i den fortsatta satsningen. I Garpenberg har vi planerad produktion för decennier. Nu bygger vi förutsättningar för framgångar och internationell konkurrenskraft, betonade Klas Nilsson, kommunikationsdirektör vid Boliden. 

Ingen mindre än  Thomas Wassberg låg bakom värvningen av Anger till den klassiska klubben, Åsarna, för tre år sedan. I dag tävlar landslagsåkarna Jens Burman, Moa Lundgren,William Poromaa och Edvin för klubben.

Edvin själv är i dag förväntansfull skidåkare. Han får ett ekonomist stöd bättre än de flesta i skidlandslaget 

-Detkänns underbart, bättre än vad jag vågat drömma om.Jag känner en ekonomisk trygghet och kan ge allt inför och under säsongen. Avtalet täpper tomrummet mellan det bidrag vi får från Skidförbundet och upp till en relevant månatlig lön. Att samarbeta med en av de starkaste aktörerna inom svensk industri som dessutom jobbar på ett hållbart sätt ger dubbel trygghet.

"En genuin person"

Bo Johansson vid Ageniuz Agency är den som har sytt ihop avtalet:

”Det är med glädje och stolthet vi kan presentera samarbetet  med Boliden och den svenska gruvindustrin i symbios. Edvin är en sådan genuin person. Han står stabilt på gården i Hedemora där han har byggt sin enorma fysik, ett ”stenkast” från gruvan i Garpenberg,. 

-Att  vi har ett VM i Falun 2027 skapar ytterligare möjligheter och sedan kan man ha en vision om Edvin i OS på hemmaplan precis när hans karriär ska nå sin peak! 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.