Tuffaste Mästarkampen någonsin

Årets deltagare i Mästarnas mästare är alla vana vid att stå på vinnarplats. Det blir en säsong där alla gör sitt allra yttersta, och lite till, för att erövra titeln eftersom det är förutsägbart att kampen blir hård. Fler vinnarskallar än kanske någonsin är rekryterade till  Mästarnas mästare 2023. Eller vad sägs om  Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman. Räkna med tuffa strider om den åtråvärda bucklan.

Vi älskar att se atleterna slita i de olika grenarna. Här Tomas Eriksson (fyrspann) och Linnea Torstensson (handboll) i konsten att rulla en tung medicinboll uppför och nedför en backe.

- I år får vi spänna fast säkerhetsbältet – Mästarhuset blir sprängfullt av tävlingsinstinkt! För egen del jublar jag åt att Anja Pärson äntligen är med, en av den alpina historiens största, och som jag har tjatat på henne genom åren, säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare.

- Vi har ett otroligt starkt startfält denna säsong! En härlig kombination och perfekt mix mellan några vi velat ha med i flera år och helt nya oväntade idrotter. Personligen tycker jag kanske det är lite extra kul att vi äntligen fått med hästhoppning efter det historiska VM-guldet i helgen, säger Clara Mannheimer, projektledare för Mästarnas mästare.

De som har lämnat klartecken till deltagande är:

Charlotte Kalla – längdskidor

Har vunnit tre OS-guld, tre VM-guld och har tagit tolv individuella vinster i den alpina världscupen.

Anja Pärson – alpint

Har tagit ett OS-guld, sju VM-guld och vunnit den totala världscupen två gånger under sin karriär.

Nils van der Poel – skidsko

Har tagit två OS-guld och tre VM-guld, samt två VM-guld för juniorer i skridsko.

Rickard Nordstrand - kampsport

Har vunnit både amatör-VM och VM för proffs i thaiboxning.

Maria Gretzer – ridsport

Har tagit sju guld, fyra silver och fem brons i hoppning och är dessutom fyrfaldigt utnämnd till Årets hoppryttare.

Elina Öhman – skotercross

Har två VM-guld och tre VM-silver i skotercross.

Jonna Adlerteg - gymnastik

Tog brons i ungdomsolympiaden 2010 i barr, och har dessutom två EM-silver i samma gren.

Andreas Bergwall – bandy

Har vunnit sju VM-guld i bandy.

Anders Holmertz - simning

Har tagit VM-guld på 4 x 200 m i frisim och har individuella EM-guld på 200 m frisim, samt har två OS-silver i 200 m frisim.

Johan Wissman - friidrott

Har tagit EM-guld, tre EM-silver och mer än 25 SM-guld i sprint (200 m, 400 m och stafett)

Micke Leijnegard är programledare för 15:e säsongen och inspelningarna av Mästarnas mästare 2023 inleds i september 2022 i Montenegro. Serien visas i SVT under våren 2023 (datum ej klart).

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.