Vi vill skingra dimridåerna

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.
Gott Nytt till er alla från oss alla. Vi ser fram emot 2015, då ska vi nå ännu längre i vår strävan, tack vare er.
Vi vill skingra dimridåerna, vi vill berätta om vad som händer inom och nära idrottens kommersiella del, vi vill ge dig perspektiv på det som sker - via en rad mycket kompetenta personer, var och en mycket sakkunnig inom sitt område. Foto. TT

 

Fotbollskanalen och Olof Lundh har fått ett fantastiskt intresse via podintervjuer. Kanske ska vi göra något liknande i vår ambition att bevaka idrottens kommersiella värld och ge perspektiv via mycket kompetenta skribenter.

Enbart plusresultat

Vi har blivit uppmuntrande under året på många sätt. Bara det att vi passerade 1 miljon läsare totalt i juni.

Eller att fler av de stora aktörerna har bjudit in oss till samtal. De har velat veta mera om vårt sätt att jobba och de har föreslagit samarbete.

Dessutom har alla mätningar visat plusresultat. Fler läser mer, helt enkelt.

Pekar på vår trovärdighet

Våra medarbetare får allt flera uppdrag vid konferenser, seminarier och årsmöten som moderator och föreläsare. Vi får ansvaret att anordna möten av olika karaktär, sponsorträffar och liknande.

Allt tack vare vår trovärdighet, säger läsarna, klubbrepresentanter och företagsansvariga.

Och en sak är klar, skulle vi leva på beröm vore vi miljonärer.

Engagerade läsare

Vi har det så många inom medievärlden önskar, nämligen engagerade läsare som ideligen tipsar och ger oss bakgrundsinfo.  Allt påvisas av fakta:

• Vi har ökat antalet läsare från dryga 5 000 till ca 51 000 per månad på fyra år.

• Vi har ökat antalet artiklar med 30 procent varje år de senaste fyra åren. 

• Vi har femdubblat antalet skribenter, alla är auktoriteter inom olika områden.

Snabbare än vinden

En gång var Idrottens Affärer en papperstidning, men i dag är vi 100 procent digitala. Vi kan skicka nyhetsbrev till läsarna flera gånger i veckan. När en artikel är klar kan den publiceras direkt.

Vi har inga utgivningsdagar eller deadlines, händer det något kan vi agera direkt. Läsarna kan kommentera och reagera. En bra artikel delas många gånger på Facebook, Twitter och Instagram och sprids snabbare än vinden. 

Och nu då, vad ska ske 2015?

Åtskilligt. Du kommer se skillnad.

Planer och idéer

Allt fler blir intresserade av Idrottens Affärer, både redaktionellt och kommersiellt.

Vi fyller ett tomrum inom idrotten och media – att rapportera ur ett ekonomiskt perspektiv. Balanstricket att både skriva om affärer lika väl som om människor har blivit vägvinnande. Ett exempel är artikelserien "Kraftfulla kvinnor inom idrotten". För att inte tala om "Idrottsstäder" där vi vet att många kommunansvariga suger i sig vartenda ord och vill veta ännu mera.

Viljan att publicera artiklar som förklarar eller åtminstone ger bakgrunden till händelser uppskattas av många.

Vi har planer och idéer för hur Idrottens Affärer ska bli ännu bättre 2015 via några riktigt spännande satsningar, nya medarbetare och inte minst ska vi etablera nya affärsdelen IA Event.

Vi gör det för din skull. Så kontakta oss när du har en idé.

Thomas Ejderhov

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.