Erik är en av många vinnare

Över 300 barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättning har kommit in i landets ishallar tack vare Svenska Konståkningsförbundets projekt Jämlik Ishall. Med hjälp av pengar från Allmänna Arvsfonden och engagerade eldsjälar i landets konståkningsklubbar har barnen och ungdomarna kommit med i ett sammanhang, fått nya kompisar och hittat glädjen i livet - och nu tar några av dem sats mot Special Olympics World Winter Games i Österrike, februari 2017. Att ingenting är omöjligt visar Erik Karlsson som älskar träningspassen med Viktoria Helgesson, förre konståkningsstjärnan som leder verksamheten. Foto: Jacob Landegren

Konståkningsstjärnan Viktoria Helgesson engagerar sig för att få in fler barn och ungdomar med funktionsnedsättning i ishallarna.

Chansen att få komma in i Borås ishall och prova på konståkning har betytt glädje och gemenskap för Grundsärskolans elever i Borås.

Det började som en idé för att förbättra träningen för konståkarna. Det slutade som en av idrottens mest framgångsrika projekt för personer med funktionsnedsättning. 

Projektet Jämlik Ishall når nya grupper – och att få tävla i konståkning är både en rättighet för personer med funktionsnedsättning och en möjlighet för konståkningen att växa som idrott.