Stadium skänkte en miljon

Stadium har delat ut en check på en miljon kronor till Riksidrottsförbundet och deras arbete för jämställd idrott. Ett resultat av kampanjen Fill the Stadium.

Tidigare i höstas drog Stadium i gång kampanjen för att belysa den ojämställdhet som råder inom idrotten. Kampanjen gick ut på att engagera Sverige och samla in 50 000 klapp-emojis. Om målet uppfylldes lovade Stadium att skänka en miljon kronor till Riksidrottsförbundets arbete för jämställd idrott. Målet nåddes på en dag.

Checken på en miljon kronor delades ut av Stadiums vd Karl Eklöf vid en ceremoni på Idrottens hus i Linköping. Mottagare var Björn Eriksson, ordförande på Riksidrottsförbundet och Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef på Östergötlands Idrottsförbund.

För Stadium var valet av Riksidrottsförbundet som samarbetspartner självklart.

– Vi valde att samarbeta med Riksidrottsförbundet då vi helt enkelt tror att Riksidrottsförbundet har bäst förutsättningar att göra skillnad för hela Idrottssverige. Att arbetet nu sprids över landet med hjälp av distriktsidrottsförbunden är oerhört positivt, säger Karl Eklöf, CEO Stadium Group.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.