Intern lösning när Vasaloppet får ny vd

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad vd för Vasaloppet efter Eva-Lena Fricks avhopp. Han  kommer att inneha posten åtminstone det kommande halvåret. 

Vasaloppets vintervecka 2021 genomförs 500 år efter Gustav Vasas äventyr i Dalarna

 

Närmast på programmet i det intensiva tävlingskalendern står den digitala varianten Hemmavasan, som över 11 000 anmälda cyklister och löpare ska genomföra på sin hemmaplan under perioden 15–22 augusti.

Sedan Eva-Lena Frick lämnade sin tjänst som vd för Vasaloppet den sista juni 2020. Nu har styrelsen för Vasaloppsföreningen och Vasaloppets Marknads AB beslut om att utse Johan Eriksson till tillförordnad verksamhetschef/vd. 

Vasaloppets ledning medordförande Jonas Estéen i spetsen avser att påbörja en rekryteringsprocess för att hitta ny verksamhetschef/vd efter att Vasaloppets vintervecka har genomförts 2021.

Vasaloppet står inför flera spännande historiska utmaningar framöver, närmast Hemmavasan den 15–22 augusti med hittills över 11 000 anmälda deltagare. Dessutom, vid Vasaloppets vintervecka 2021 är det 500 år efter Gustav Vasas äventyr i Dalarna. Och som om inte det vore nog Vasaloppet  har 100-årsjubileum 2022.  

Johan Eriksson, 44, har arbetat på Vasaloppet sedan 2013. Först som vikarierande sportchef och sedan 2015 som utvecklingschef. Johan Eriksson ingår redan i Vasaloppets ledningsgrupp, där man alltså gemensamt fortsätter att driva det arbete som redan är igång – nu med Johan i spetsen.

– Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften och samtidigt väldigt entusiastisk. I dagsläget är Vasaloppet inne i ett skede där vi hela tiden får nya erfarenheter och utvecklas som arrangör och inspiratör för det vi i grunden står för, motion och hälsa. Något som väl aldrig varit så relevant som nu i dessa tider, säger Johan Eriksson.

Totalt är ett 40-tal personer anställda för att samordna och utveckla  alla tävlingar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.