En proffsig Lotta Schelin!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.
Lotta Schelin, kom, såg och segrade. Oj vilken proffsig expertkommentator hon är i SVT:s sändningar från fotbolls-VM. Inte nog med att hon är verbal, hon har också en analytisk förmåga och därtill stor pondus.
Lotta Schelin kliver in i VM-studion och agerar som hon inte har gjort annat än ha varit expertkommentator. Foto: SVT

 

Henne lyssnar man på. Skulle inte bli förvånad om hon blir nästa kvinnliga svenska förbundskapten, när hon väl bestämmer sig för att sluta som aktiv.

Ett lyft med Lotta!

SVTs sändningar har lyft med Lotta i rutan, ingen snack om den saken.

Däremot förstår jag inte det här med de rundade sofforna som både SVT och TV4 har. Det ser ju så otroligt obehagligt ut att sitta i dem, alla sittställningar blir onaturliga, vare sig man sitter på sniskan och får den brännande solen i ansiktet, eller i mitten som Anna Brolin i fyran och liksom lutar sig bakåt i nån gammaldags machostil för att kunna prata med Lundh och Backe som flankerar.

Det är dålig bildjournalistik, och jag är förvånad över att det inte åtgärdades direkt. I bägge kanalerna. 

Skandalerna - och fortsättning?

Fotbolls-VM har hittills varit enastående för oss tittare. Vilken fotboll vi sett! Och vilka skrällar. Underbart.

Men vad hände med skandalerna runt FIFA och Blatter? Avslöjanden om mutor och brott som var så intensiva precis innan VM att det till och med var snack om att Blatter skulle tvingas bort. 

Jag vet inte om något hänt, för jag läser svenska tidningar och sajter och lyssnar på svenska eternyheter. Här har inget stått eller hörts som fått mig att bli klokare när det gäller Fifas  smutsiga affärer. Har inget hänt eller har det hänt men inte i svensk media?

Skulle gärna se mutkolvarna tvingas bort, från både FIFA, IOK och Uefa.

Cecilia Giertta

Mario (inte verifierad)

mån, 2014-06-30 22:03

1. Svt

Jag tycker SVT överlag har ett riktigt profsigt team-up det här VM'et ! good good

Bosse (inte verifierad)

tis, 2014-07-01 10:37

2. Lotta Schelin

Nu räcker det väl. Låt Lotta spela fotboll - expertkommentator, NEJ. Man klagar på andra experter - fast dom är BÄTTRE.

Vågar jag? (inte verifierad)

tors, 2014-08-14 12:02

3. Lotta Schelin var en av tre katastrofer i VM-studion

Det började med Hamren som fick mycket kritik eller att han var där som kommentator när han inte tillförde så mycket utan det var svamligt det mesta han sa. Han ryckte upp sig mot slutet men då var eländet redan ett fakturm. Sedan Johanna Frändén som öser ur sig fakta som en robot. Dvs om du har t ex skriven artikel om ett intressant ämne så finns ofta en liten faktaruta med data och fakta i ämnet. Johanna var en vandrande faktaruta, där faktarabblandet tog över från analysen som iaf jag slutade lyssna på när det blev för kremlologiskt om vem som tränat hos vem vilket år och vem som känner vem och vem som sa vad vilket år etc. Hon sprutade ur sig sådana ointressanta fakta. Sedan Lotta Schelin som mest fick ur sig självklarheter och plattityder som kommentarer, saker som inte adderade särskilt mycket till sammanhanget. På gränsen till pinsamt dåligt. Men allt detta med damer i studion är endast ett led i jämställdhetspolicyn på SVT och för att möjligen fånga kvinnliga tittare. Men för den fotbollsintresserade var det en setback. Självklart ska det finnas kommentarer som kan attrahera både den initierade och den oinitierade. Men här tog det låga perspektivet över med Lotta Schelin. För övrigt var det alldeles för få inbjudna gäster som på ett professionellt sätt kunde kommentera vad som hände i turneringen. Istället hade man någon manlig halvfigur till journalist som bodde i Brasilien och någon svensk/brasilianska som inte hade mycket att komma med. Hela VM-studion präglades av low budget production och var verkligen inte vad man hade väntat sig vid ett så stort evenemang. Och för licenspengarna. Katastrofdåligt och pinsamt helt enkelt. Har vi inte bättre journalister i Sverige?
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.