I samarbete med Träffpunkt Idrott i Göteborg 

På plats i Almedalen

 

Träffpunkt Idrott är på plats i Almedalen 28 juni-1 juli att ta temperaturen på idrottspolitiken samt bevaka debatter och utspel.

- Det som tas upp i Almedalen sätter ofta agendan för resten av det politiska året. Det vill vi fånga upp i arbetet med att skapa ett så engagerande och dynamiskt Träffpunkt Idrott som möjligt, säger Magdalena Rönström, affärsansvarig för Träffpunkt Idrott som nästa gång arrangeras 15-17 mars 2016 på Svenska Mässan i Göteborg.

Mycket att prata om

Det är många intressanta diskussioner som står på schemat. En av dem är ”Civilsamhällets roll i framtidens samhälle”, som arrangeras av bland annat RF, Riksidrottsförbundet. 

Här diskuteras föreningslivet och hur viktigt det är för Sverige. Nästan 50 procent av svenskarna gör frivilliga insatser. Huvudfrågan är: Hur kan förutsättningarna för den ideella sektorn utvecklas så att den även i framtiden kan bidra till ett bättre samhälle?

Även seminariet med rubriken "Är idrotten svaret på integrationen?”, där idrottsminister Gabriel Wikström deltar i debatten, är ett måste på listan, liksom "Vilken väg ska svensk idrott ta med en ny ordförande?", där nytillträdde RF-ordföranden Björn Eriksson medverkar. 

Här får vi idéer

- Almedalen är en fantastisk möjlighet att fånga upp idéer till konferensprogrammet på Träffpunkt Idrott. Från morgon till kväll möter vi människor och knyter nya kontakter. Det är både planerade och oväntade, spontana möten. Det är många gånger här vi får idéer som ger dynamik till programmet, menar Anna Wirsén som är programansvarig på Träffpunkt Idrott.

Vill du få kontakt med Magdalena Rönström eller Anna Wirsén, eller boka möte inför veckan, hittar du kontaktuppgifter på: www.träffpunktidrott.se

Läs mer om Almedals-veckan på: www.Almedalsveckan.info

Följ gärna Träffpunkt Idrott på Twitter under Almedals-veckan på: @traffpunktidrott