Golfäventyret ska locka nya

Golfäventyret är ett material som ska locka fler till golfen, främst barn och ungdomar. Det betonar glädje, spel på banan och gemenskap, och har blivit en succé på de golfklubbar som har tagit till sig materialet – bland annat Hagge golfklubb i Dalarna. I Örebro har man gått ett steg längre och kopplar Golfäventyret som en ”kom-igång”-aktivitet till ungdomstävlingen Skandia Tour Distrikt och den befintliga golfverksamheten. Golfäventyret har inte bara sin plats i golfklubben. Även i idrottsföreningen med flera olika idrotter på programmet har materialet blivit grunden till en helt ny sektion: golf. Slutligen hyllar idrottspsykologen Johan Fallby Golfäventyret och önskar att fler idrottsförbund följer efter.

Nu får Sola i Karlstad konkurrens. Efter tio år på Nordea Tour lämnar Anna Dahlberg Söderström Örebro för att bygga upp juniorverksamheten på Karlstad golfklubb.

Får vi lov att presentera: Lisa Westman och Ulrika Jorsell – två energiska kvinnor som gör golfen till ett äventyr för barn och ungdomar!

Idrottspsykologen Johan Fallby anser att materialet i Golfäventyret är rätt sätt att skapa glädje och framgång.

Medlemmarna i Dalarö SK i Stockholms södra skärgård älskar idrott. När de fick syn på Golfäventyrets material beslutade några föräldrar att starta en golfsektion för att lära barn att spela golf. Det blev succé!

Som första distrikt lanserar Örebro en golfdistrikt tävling och spel enligt Golfäventyret – parallellt med den regionala ungdomstouren i golf: Skandia Tour Distrikt.

En bra miljö, ett lekfullt lärande och långsiktighet. Det är idrottspsykologen Johan Fallbys tre favorituttryck för att göra lyckliga ungdomar till vana världsstjärnor. Han hittar alla tre i Golfäventyret.