Idrottens Affärer utvidgar

Nya tider kräver nya tankar, ett nytt agerande – och rätt rekrytering. Därför startar Idrottens Affärer en egen sajt för rekrytering inom idrotten - IA Jobb!
Här är Idrottens Affärer nya systersajt - IA Jobb som nu introduceras på arbetsmarknaden.

 

Här hittar du IA Jobb! 

Den kommersiella delen av idrotten är på frammarsch. Privata initiativ får fäste. Det ställer nya krav på den traditionella, ideella idrottsrörelsen: att agera i takt med omvärlden.

Det i sin tur kräver både nytänkande hos de befintliga ledarna, och nytt blod i form av ”rätt rekrytering”.

Därför startar Idrottens Affärer en egen sajt för rekrytering inom idrotten: IA Jobb.

Personlighet och attityd

IA Jobb är ett samarbete med det unga framgångsrika företaget Happyr, som utvecklat en internetbaserad rekryteringstjänst som hjälper arbetsgivare att rekrytera enkelt, snabbt och effektivt.

Genom den användarvänliga tjänsten får den som rekryterar en lista på de fem mest lämpliga kandidaterna för jobbet och kan bara sätta igång och kontakta dem för att se vem som passar bäst in i gruppen – och därmed spara så mycket som upp till 80 procent av kalendertid och effektiv tid.

Bakom urvalsprocessen i tjänsten ligger en psykometrisk metod framtagen av Lennart Sjöberg, professor emeritus från Handelshögskolan i Stockholm.

Metoden kallas UPP-testet och mäter personlighet, begåvning och attityd på upp till 30 olika mätpunkter.

Eftersom varje jobb är unikt plockas lämpliga mätpunkter ut beroende på vilket jobb som ska tillsättas. Ibland betonas personlighet, ibland begåvning och ibland attityd.

​Helhetsgrepp om rekrytering

Allt detta får nu alla som arbetar inom idrotten såsom idrottsförbund, intresseorganisationer, rättighetsägare, sponsorer, eventföretag, politiker och tjänstemän inom stat, kommun och landsting, opinionsbildare och andra rekryteringsföretag som säker kompetent personal ta del av tack vare Idrottens Affärer och IA Jobb.

Alltså både som säker kompetent arbetskraft och de som söker jobb – eller vill följa utvecklingen av området ”rekrytering inom idrotten”.

- Vi vill ta ett helhetsgrepp på rekrytering inom idrotten. Det finns ett behov hos förbund och föreningar att hitta rätt kvinna eller man för jobbet,säger Thomas Ejderhov, redaktör för Idrottens Affärer och fortsätter:

- Det har vi märkt på alla förfrågningar vi fått genom åren angående om vi på Idrottens Affärer kan hjälpa till och rekrytera. Vi märker det också på antalet platsannonser som ökar stadigt på sajten – nu senast där Svenska Friidrottsförbundet söker ny generalsekreterare

- Det omvända gäller förstås också: alla som söker arbete inom idrotten behöver nu bara gå till en enda plats för att hitta sitt drömjobb, Idrottens Affärer.

Tre förbund i projektet

Även IA Jobbs konkurrenter, rekryteringsföretag med uppdragsgivare inom idrotten, kan ha nytta av IA Jobb – som kanal för annonsering.

Tjänsten IA Jobb har utvecklats i samarbete med idrotten, bland annat representanter för Svenska Golfförbundet, Svenska Innebandyförbundet och Stockholms Fotbollförbund för att träffa rätt i rekryteringen från början.

Håll utkik i nyhetsbrevet, Facebook och Twitter fram över, för spännande intervjuer inom ett ämne som andas överlevnad för idrotten.

Kommentera gärna artiklarna både på sajten och Facebook. Vi tar gärna emot förslag på förbättringar.