Julklapp till sin tränare

Andreas Ottermark, vd i dag, ville fira. ISP Sport & Marketing har 30-årsjubileum, året innebär en rekordomsättning och dessutom är det jul. Då kom idén, han skulle hylla sin moderklubb och sin ungdomstränare Leif Sjöqvist som för alltid finns i hans hjärta.

I Hisingsbacka FC började Andreas med fotboll som liten grabb. Han blev målvakt och inte bara en i mängden utan han ägde talang och bedömare såg att här fanns en kille som skulle kunna bli något.

Här lärde jag mig grunderna

- Åren i Hisingsbacka är oförglömliga. Det var där jag upptäckte hur kul det är med fotboll. Där lärde jag mig grunderna, berättar Andreas.

Han var så bra att han värvades till Frölunda och Ruddalen blev hans hemmaplan.

- Jag satsade verkligen och hade ambitioner. Jag ville vidare.

Men då skadade han sig och så illa att läkaren avrådde honom från att spela vidare.

- Jag hade bara att acceptera det.

ISP:s julpeng till klubben

Andreas Ottermark minns träningarna och matcherna på Backavallen, där Hisingsbacka FC bildades 2005 via  en sammanslagning av Backa IF och Hisingstads IS och är nu en av de största fotbollsföreningarna i Göteborg.

Han minns också Leif Sjöqvist, eldsjälen som har lagt stora delar av sitt liv på klubben. Leif var med då och är kvar än i dag.

En decemberdag möts de igen, Leif har fått en förvarning om vad som väntar, men vet inte exakt vad. Men så kommer hans förra målvaktstalang vandrande.

- Du, Leif, det här det minsta jag kan göra. Jag vet vilken bra verksamhet ni bedriver här, med mer än 500 ungdomar, jag vet att pengarna kommer till verklig nytta. Därför, jag vill skänka företagets julpeng till dig och föreningen, säger Andreas.

Får 10 000 till ungdomsfotbollen

- Du är ju underbar, svarar Leif och läser på checken.

- 10 000 kr, fantastiskt, så stort av dig. Du är en pärla!

- Nej du, svarar Andreas, det är du som är sagolik, vilken energi och uthållighet du har!

Och så kramar de om varandra och börjar prata minnen. Två lyckliga fotbollssjälar.