Snacka om lönelyft…

Den nya snöstjärnan Johannes Hösflot Kläbo har svarat för tidernas lönelyft, i alla fall när det gäller längdskidåkare. Den 21-årige norska kometen tjänade ifjol 43 756 kronor. Hittills under 2017 har han tjänat runt 3,3 miljoner kronor inklusive sponsorpengar.

Kanske räknar vi för lågt när det gäller sponsorpengar. Han har vunnit sju lopp av åtta lopp. Rekord. Segrarna har betytt 1,5 miljoner kronor i prispengarna.

– Det är nästan så att jag har ”barnkort” på banken. Jag styr inte över mina egna pengar och det är nästan så att jag får veckopeng, säger han till den norska tidningen Verdens Gang.

Han bor fortfarande hemma hos sina föräldrar. Hans pappa Haakon har gått ned 50 procent från sitt ordinarie arbete för att ta hand om sonens affärer.

Vad gör Johannes med pengarna?

– Det är en svår fråga. Lite har gått till kamerautrustning men annars är det mesta kvar på kontot. Det är fortfarande mamma och pappa som styr bankkontot och betalar räkningarna. Jag vill gärna ha det så.

Han säger att en del av pengarna går till lön åt pappan. Fast Johannes säger att han inte vet hur mycket.

Vad får din morfar som ligger bakom din succé?

– Han får en ost ibland, skämtar han.

Rejäla ostar får ibland de som hamnar på pallen. Sen erkänner Johannes att även morfar får en slant.

Han ska bo kvar hos föräldrarna säsongen ut. Julen firar Johannes med familjen hemma i Trondheim. Nästa tävling för honom är de norska mästerskapen 11-14 januari.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.