"Upphetsning blandat med total skräck"

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Vilket tillstånd befinner du dig i just nu? Inspirerad? Uttråkad? Peppad? Målinriktad? 

Förra våren gjorde jag mitt första solo-fallskärmshopp. Mitt tillstånd då var något sorts upphetsning blandat med total skräck. Skulle jag verkligen hoppa ur ett fullt fungerande flygplan med en stor tygbit som sen skulle rädda mitt liv? 

Att se det möjliga i det omöjliga, skriver Aron Anderson

Efter det första hoppet (som tack och lov gick bra) insåg jag att det inte var ett optimalt sinnestillstånd för att kunna hantera situationen om något gick snett. Vad skulle hända om min huvudfallskärm inte vecklade ut sig som den skulle och jag blev tvungen att dra reserven? Skulle jag fixa det i just det sinnestillståndet? Jag vet inte. Däremot vet jag säkert att jag skulle klara det bättre om jag hade ett inre lugn i kombination med ett stort fokus på uppgiften. 

En bestämd ritual

Sagt och gjort. Jag gav mig fasiken på att utveckla en ritual som jag gör varje gång jag ska hoppa fallskärm. Efter en del testande fram och tillbaka har min ritual till slut utvecklats till det här: 

Med ungefär 1000 höjdmeter (ca 3-4 minuter) kvar tills det är dags att hoppa påbörjar jag min ritual. 

Första steget är att jag gör en snabb koll på min utrustning, kollar handtaget till huvudskärmen, mitt cutt-handtag samt reservhandtag. 

Sen slår jag mig själv för bröstet för att peppa igång mig själv 

Sista steget i processen är att jag lägger båda mina hände över hjärtat och ta några djupa andetag samtidigt som det känns som att jag andas “in i mitt hjärta” 

Optimala tillståndet

Efter det är jag redo. Då har jag satt mig i vad jag upplever är mitt optimala tillstånd för att kunna fatta rätt beslut i luften. 

Igår eftermiddag föreläste jag på ett stort event för Universum Global och pratade om just det här. Jag pratade om vikten att sätta sig själv i rätt tillstånd för att kunna fatta rätt beslut. 

Så vilket tillstånd vill du vara i på det där viktiga mötet, när du hämtar dina barn på dagis eller umgås din bästa vän? För jag kan lova dig att ditt tillstånd kommer påverka allt. Det kommer påverka vilka beslut du fattar för dig själv, hur andra uppfattar dig och hur glad och positiv du känner dig. 

Nu kanske du känner att mitt tillstånd är ju mitt tillstånd - det är väl inget jag kan ändra på. Bullshit! 

Några enkla knep

Här kommer några enkla knep för att ändra ditt tillstånd på direkten: 

Din hållning och ditt kroppsspråk. Sträck på dit, stå stolt och sätt armarna i sidorna i en riktig power-position. 

Fokus! Vad fokuserar du på? Fokuserar du på problem eller på lösningar? Sånt som gör dig glad eller ledsen? 

Rörelse. Gör några snabba upphopp och två armhävningar. 

I fallskärmshoppningen är det liv och död. Om jag inte har rätt tillstånd ökar mina risker att det slutar riktigt illa. Riskerna med just ditt möte är kanske inte lika stora. Men varför chansa? För jag kan garantera dig att du kommer öka dina chanser till att nå dina mål genom att välja rätt tillstånd för rätt situation. 

Kör hårt! 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.