Hammarby-plus i bandykassan

Så sent som på tisdagen hade inte Svenska bandyförbundets ekonominämnd godkänt Hammarbys ekonomiska siffror. Igår, onsdag, fick klubben sin elitlicens som den sista av elitseriens 14 klubbar.

Hammarbys Robin Sundin jublar efter sitt mål under matchen i SM-slutspelet, semifinal 4 i bäst av 5, mellan Hammarby IF och Sandviken AIK/BK på Zinkensdamms IP. Foto: Sören Andersson / TT

– Om inga lik dyker upp i lasten i sista stund när vi gör bokslutsförberedelser imorgon (torsdag) går vi med 700 000 kronor i vinst. Inför nästa säsong budgeterar vi med en vinst på en miljon kronor, säger Jan Henriksson, ordförande i Hammarby Bandy AB.

– Ett litet steg för människan men ett stort steg för klubben. Jag tycker att trenden visar att vi är en av de bästa klubbarna, även sportsligt. Nu ska vi bygga en stark framförhållning. Men det är mycket jobb kvar, säger Jan.

Hall och bandygymnasium

Två positiva händelser inträffar 2019 som spelar ”Bajen” händerna. Ishallen för runt 150 miljoner kronor invigs hösten 2019 på Gubbängens IP.

Ett bandygymnasium startar vid Brännkyrka gymnasium. Nu behöver inte talangerna i Stockholm söka sig ut i landsorten.

– Vi hade hoppats på en publikkapacitet på runt 4 000 åskådare i hallen. Så blir det tyvärr inte. Hallen kommer att rymma mellan 500 och 1 000 åskådare, säger Henriksson.

Göran Ersmarker är ordförande i Förbundets ekonominämnd. Han säger:

– Hammarby IF har under granskningsperioden vidtagit åtgärder som stärker ekonomin i koncernen Hammarby IF.

 

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.