Biljetthysteri i Östersund

Snön ligger djupt, minusgraderna är många men det biter inte på fotbollshysterin i Östersund. 16-delsfinalen mot Arsenal på Jämtkraft Arena torsdagen den 15 februari har skapat biljettrusning.

Foto: CC0; Pinsam förvanskning av Arsenal-loggan: Thomas Selig, Idrottens Affärer.

Biljetterna är i princip slut. När biljetterna för klubbens medlemmar släpptes på tisdagen tog de slut på – 19 minuter. Enda hoppet för allmänheten att få biljetter är om Uefa släpper några av sina reserverade platser.

Trycket på biljetter till returen den 22 februari på Emirates Stadium är också stort. ÖFK har 5 000 biljetter till bortamatchen. På två timmar såldes 3 000 biljetter, skriver Östersunds-Posten.

– Vi kommer att pausa försäljningen när 4 000 biljetter är sålda. Vi har många spelare och ledare i ÖFK som har vänner och familj i England, de fårgivetvis också chansen att köpa biljetter på ÖFK:s sektioner. När de biljetterna är bokade öppnar vi försäljningen igen, säger Ola Laxvik, biljettansvarig i ÖFK.

Men nu kommer en lösning för alla biljettlösa. Vid kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen ställde sig styrelsen bakom att visa ÖFK:s matcher mot Arsenal på storbildsskärm på Stortorget. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Arrangemangen kommer att kosta 600 000 kronor. Kommunen går in med 300 000 kronor. Destination Östersund, en av arrangörerna, kommer att samla ihop till resten med hjälp av sponsorer, swishdonationer och bidrag.

Helt klart att arrangemanget blir av är det inte än. Polismyndigheten måste säga ja och sändningsrättigheterna måste säkras.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.