NHL-premiär i nya Scandinavium

Ledningen för NHL har upptäckt att Sverige är en bra plats för marknadsföring av ligan och klubbarna. För andra året i rad förläggs premiärmatcher av den transatlantiska ligan till en svensk arena.

Så här ska nya Scandinavium se ut från i höst. ovh ett av de första eventet blir en match i NHL.Foto: ABAKO arkitektkontor AB

Colorado Avalanche och Ottawa Senators spelade i Globen förra hösten. Nu ska Edmonton Oilers och New Jersey Devils mötas i Scandinavium. De ska spela i Scandinavium den 6 oktober som en öppningsmatch för säsongen 2018–19.

Nya Scandinavium ska stå klar

Det blir den första NHL-matchen i Göteborg genom tiderna.

– Det kommer att bli hur häftigt som helst. Jag tror på en fullsatt arena, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande.

Dessutom blir matchen det första stora eventet i nya moderna Scandinavium. Ny entré och ny evenemangsrestaurang med en totalkapacitet för upp till 700 gäster är de mest påtagliga förändringarna i en omfattande renovering.

Renoverar för 100 miljoner

Totalt investeras drygt 100 miljoner kronor i moderniseringen av Scandinavium. Byggprojektet drivs av Higab och av Got Event, som är Göteborgs Stads arena- och evenemangsbolag.

Scandinavium har genom åren genomgått flera moderniseringar och anpassningar sedan invigningen i maj 1971. Nu står den klassiska arenan mitt i ytterligare en förändring. En rejäl och nödvändig ansiktslyftning ska ske och diskussionerna om en ny stor multiarena har därmed avstannat i Göteborg.

Backas upp av MTG

För sjunde säsongen väljer NHL att spela seriematcher i Europa. I nya NHL Global Series möts först Edmonton–New Jersey i Göteborg den 6 oktober, följt av dubbelmötet Florida Panthers–Winnipeg Jets, i Hartwall Arena, Helsingfors den 1-2 november.
Samtliga matcher backas upp av MTG och sänds i Viasat.
– Vi visar alla matcher, runt 1 300 per säsong, i våra kanaler och Viaplay, och det är förstås någonting alldeles extra när lagen kommer till Sverige, säger Per Nunstedt.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.