England satsar på flick- och damfotboll

Jubel i England hos alla flickor och damer som spelar fotboll. FA, det engelska fotbollsförbundet, ska satsa motsvarande två miljarder kronor om året i olika projekt.

England-supportrar under matchen mellan England och Ryssland i grupp C i dam-EM i fotboll på Linköping arena i Linköping år 2013. Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

En halv miljard kronor ska gå till dam- och flickfotboll. 3 200 nya centrum för flickfotboll ska byggas fram till 2020. Damernas högstaliga ska få det stöd de behöver för att växa.

– Vi gör det här för att vi vill dubbla antalet kvinnliga fotbollsspelare och försäkra oss om fortsatta landslagsframgångar, skriver FA på sin hemsida.

England är känt för sin konservativa inställning i många frågor. Nu vill FA ändra på det. Förbundet ska genomgå strukturella och organisatoriska förändringar för att bli öppnare och mer transparent. Lukrativa tv-avtal och försäljningen av FA-cupen har betytt kassaförstärkning.

I topplaget Chelsea spelar Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.