Idrottens viktiga roll i samhället

Välkommen till Träffpunkt Idrott, 15-17 mars 2016 på Svenska Mässan i Göteborg! Under tre fullmatade dagar ska alla som på något sätt arbetar med idrott i stat, kommun och landsting samlas. Syftet är att lyfta idrottens roll som samhällsutvecklare och hur idrottsevenemang, stora som små, arenor och badhus kan bidra till ökad livskvalitet för alla invånare.

I den här bilagan, som produceras i samarbete med Idrottens Affärer, kan du läsa om aktuella ämnen och inspel i debatten om idrotts- och anläggningsfrågor. Mer om Träffpunkt Idrott, se vår hemsida.

Mer tid för möten, bättre möjligheter för utställare och besökare att mötas och göra affärer – och politiker på väg in i en valrörelse. Nu laddar Monika Ölund och hennes kollegor för Träffpunkt Idrott 2018 på Svenska Mässan.

Åtminstone ett event av ikonstatus att visa upp såsom GöteborgsVarvet och marknadsföring tillsammans med stadens övriga event. Det är nyckeln till succé för städer som törstar efter framgång inom eventindustrin, enligt professor Donald Getz, aktuell som inledningstalare på Träffpunkt Idrott.

Entreprenörer, forskare, politiker, evenemangsägare och idrottsledare… Listan av spännande talare på Träffpunkt Idrotts konferensdel är både lång och fullmatad i dagarna tre.

TV-och radioserien Idrottens himmel och helvete har blivit film – och världspremiären sker på Träffpunkt Idrott den 16 mars.


Att vara öppen för alla, ta ett ansvar för flyktingströmmarna och bidra till ökad folkhälsa. Se där de främsta utmaningarna för idrotten enligt idrottsminister Gabriel Wikström 


Monika Ölund är ny affärsansvarig för Träffpunkt Idrott och GöteborgsVarvet Expo. En Göteborgstjej som brinner för idrott, möte mellan människor och försäljning.


Nu är det klart: Svenska Fotbollförbundet deltar på Träffpunkt Idrott. Ronni Lundqvist, anläggningsansvarig i förbundet, ser det som ett intressant test på nya samarbeten.

Nu är det klart: Idrottens superentreprenör Ola Serneke tar plats i talarstolen på Träffpunkt Idrott i Göteborg den 15 mars.

Över halva monterytan är fylld med utställare - ett drygt halvår före mässan. Intresset för Träffpunkt Idrott har aldrig varit större! 

Träffpunkt Idrott är på plats i Almedalen 28 juni-1 juli att ta temperaturen på idrottspolitiken samt bevaka debatter och utspel.

Det är bra att kommunerna räknar på om en ny arena kan bli lönsam, eller inte. Men egentligen spelar det inte så stor roll. Det är ändå GUD som bestämmer.

Svenskens intresse för träning och hälsa tycks aldrig ha varit så stort som nu. Samtidigt växer problematiken med övervikt, psykisk ohälsa och ökade hälsoklyftor i vårt land. 

Har är tjejerna som samlar idrotten och beslutsfattarna i landets kommuner – och drömmer om tre ministrar på Svenska Mässan 15-17 mars nästa år. Anna Wirsén och Magdalena Rönström  är radarparet som har drivit Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan i Göteborg sedan 2000. Båda med erfarenhet av Bokmässan. 

Nio av tio barn och ungdomar i Sverige är eller har varit med i en idrottsförening. Vart åttonde barn har upplevt kränkningar inom sin idrott. Så här arbetar aktörerna som sätter barn och ungdomar främst med idrotts- och fritidsfrågor.

Hon tävlade i bodybuilding som yngre. Nu vill hon lyfta Luleås alla idrotter och få dem att bli överens. Möt Helén Wiklund Wårell, fritidschef i Luleå kommun.

Idrotten är en fantastisk plattform för integration. Samtidigt är skillnaderna i idrottsdeltagande mellan flickor med svensk och utländsk bakgrund stora. I Göteborg bygger en entreprenör en multisportarena med devisen – något för alla.  

Cirka en femtedel av landets badhus drivs i privat regi. Nu kommer en ny trend: entreprenörer som även bygger och äger badhusen – och kommuner som enbart köper badtjänster.