Kallas nej till miljonkontrakt

Charlotte Kalla är på alla läppar efter OS-succén. Många företag står i kö för att få hennes namnteckning på reklamkontrakt. Under den senaste tiden har hon sagt nej till flera lukrativa kontrakt.

Foto: Andreas Hillergren / TT

Det avslöjar hennes manager Olle Håkanson för Expressen. Kalla, 30 år, har ett eget kapital på 13 miljoner kronor och är inte i behov att snabba pengar.

– Hon har redan en bra lista av sponsorer men det är klart att det finns utrymme för fler. I hennes fall är det viktigt att det passar, matchar var hon vill stå för, säger Håkanson.

Två nya kontrakt

Nyligen har hon tecknat kontrakt med ett företag som gör vegetariska matalternativ och ett annat som är verksamt i skogsindustrin.

– Det är saker hon står för. Hon är inte helvegetarian men byter ut vissa måltider till vegetariskt. Och när det gäller skogen spenderar hon sin arbetstid och fritid där, säger Håkanson.

Håkanson tycker det är ganska coolt att hon tackar nej till vissa oavsett hur många nollor hon erbjuds i kontrakten i ett samhälle där allt är till salu.

Finns det några exempel på där hon tackat nej till lukrativa avtal?

– Ja, absolut. Det finns flera exempel från det sista året. Jag kan inte namnge några företag men hon har tackat nej när det inte känns rätt, när det inte möts i samma värdegrund, säger Håkanson.
 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.