Åre-VM:s utmaning: 120 000 besökare

Mellan den 5 och 17 februari 2019 avgörs alpina VM i Åre. En av utmaningarna är att nå upp till 120 000 besökare.

På grund av hårda vindar ställdes damernas storslalom och herrarnas slalom in i Åre på världscupsfinalen sista dag i år. Kvar av tävlingarna blev bara en prisceremoni. Foto: Anders Wiklund / TT

– Jag är inte ett dugg orolig för att det kommer att komma mycket folk till VM, men vi vill ha extremt mycket folk så det ska vi jobba med, säger Niclas Sjögren Berg, vd för Skistar och styrelseledamot i Åre 2019 AB.

Under FIS Coordination Group Meeting nyligen i Åre presenterade organisationen bakom Åre 2019 vad som har gjorts på olika områden inför höstens slutgiltiga inspektion. FIS generalsekreterare Sarah Lewis är imponerad av engagemanget i organisationen.

Gratis entré med Ski Pass

Efter två dagars genomgångar är Niclas Karlsson, vd för Åre 2019, nöjd med resultatet.

– Vi har lärt oss mycket under de här dagarna. Nu kommer vi att fokusera på struktur, planering och dokumentation. Vi vill verkligen leverera en show i världsklass.

Alla som har ett giltigt Ski Pass kommer in på arenan. Det ligger i linje med visionen för Åre 2019 ”Inspire the World to Ski”.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.