Stjärnförare köper Gelleråsen

Richard Göransson, femfaldige segraren i STCC, köper tillsammans med ett konsortium den klassiska motorbanan Gelleråsen utanför Karlskoga. Gelleråsen/Karskoga Motorstadion byggdes 1949.

Lennart Bohlin och Mike Luff flankerar den nya ägaren Richard Göransson. Foto: Richard Göransson

– Jag är mäkta stolt att ta över verksamheten för Sveriges äldsta bana som har en enastående motorsporthistoria. Jag brinner starkt för att ta banan till nästa nivå och ambitionen är tveklöst satt på att göra den till Sveriges bästa arena, inte bara för motortävlingar, säger Richard i ett pressmeddelande.

Han har vunnit åtta STCC-lopp på banan. Och precis som på banan är det bråttom nu.

– Vi börjar resan direkt med att förädla och bygga nya faciliteter på området, däribland ett nytt kontor och restaurang, säger han.

Kanonloppet sedan 1950

Under 2018 kommer Gelleråsen att stå värd för ett stort antal tävlingar som NM i Roacracing den 28-29 juli och STCC 18-19 augusti med den klassiskta tävlingen Kanonloppet. Den tävlingen har körts sedan 1950.

Mike Luff och Lennart Bohlin har drivit banan i 25 år.

– Vi kan inte se någon bättre lämpad för jobbet än Richard, säger de i ett gemensamt uttalande.

I köpet av verksamheten ingår även gokortbanan, restaurang och event – och utbildningsverksamhet. Inom kort kommer en ny grafisk profil och hemsida att lanseras.

___
FOTNOT: STCC är en förkortning av tre olika standardsvagnsmästerskap, ett skandinaviskt mästerskap som skapades av en hopslagning av Swedish Touring Car Championship och Danish Touring car Championship 2011.
 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.