Blåvitts minus i kontrast mot Häckens plus

IFK Göteborgs ledning tvingades i veckan medge att ekonomin har försämrat ytterligare. 2017 visar ett negativt resultat om 12,5 miljoner.

BK Häcken och IFK Göteborgs ekonomi. Foto: Gerd Altmann, fotomontage: Idrottens Affärer

Det smärtar många blåvita anhängare.

Smärtan blir inte mindre vid läsningen av den ekonomiska rapporten från stans andra allsvenska klubb, uppstickaren från Hisingen. Häcken har haft möjlighet att stabilisera verksamheten och har nu ett eget kapital på 59 miljoner...! Klubben fortsätter att bygga stabilitet och har ett årsmötesbeslut på att ha 20 procent av omsättning i eget kapital.

Hur det är möjligt? Ja, ni känner till förklaringen. En viss turnering…

IFK Göteborg är annars enligt SportNavigatorns undersökning, gjord av Upplevelseinstitutet under 2017, den mest populära klubben i landet

Bland 6000 tillfrågade, med representativt urval av den svenska befolkningen i åldern 15 år och uppåt framkom det svaret.

Att IFK Göteborg har fått den positionen tror många beror på klubbens framgångar under 80- och 90-talet. Då vann också klubben många svenska idrottshjärtan.

Nu sker det omvända. De sportsliga framgångarna uteblir, ekonomin försämras och under det senaste året har antalet medlemmar minskat från 5 664 till 5 038. Det är ett minus på 11 procent.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.