Malmö FF på jakt efter Mellberg

Nu får det kosta. Malmö FF har nästan en halv miljard i kassan och jakten på en ny tränare pågår. Ikonen Olof Mellberg, 40, kan bli MFF:s nya tränare. Klubben har varit i kontakt med Mellberg enligt Fotbollskanalen.

Olof Mellberg i seriedebuten som tränare år 2016 (då för Brommapojkarna). ‒ Foto: Pontus Lundahl / TT

– Inga kommentarer, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Kvällsposten.

Det kan bli en dyr affär för skåningarna att värva Mellberg men pengarna finns och nu gäller det att rädda säsongen – och ryktet. De senaste två årens mästare ligger på en åttonde plats i allsvenskan – det är inte den placeringen klubben hade tänkt sig.

Fick dispens men slutade

Mellberg förde upp Brommapojkarna från ettan till allsvenskan i höstas men hoppade sedan av tränarjobbet trots att han fick dispens för att leda BP i allsvenskan. Sedan dess har han gått arbetslös.

Han har nyligen gått klart det näst högsta steget i tränarutbildningen men det räcker inte för att ha huvudansvaret i en allsvensk klubb. Om Mellberg skulle bli tränare i MFF behöver han dispens. Men om han fick det i BP så varför skulle han inte få det i MFF?

I utgångsläget måste en tränare ha påbörjat eller avslutat Pro-utbildningen som är den högsta nivån på tränarutbildningen för att bli huvudtränare i allsvenskan.

Två leder jakten på ny tränare

– Vi är inne i en rekryteringsprocess så man får försöka jobba efter det, sedan är det inte säkert att vi är där, säger sportchefen och tillfällige tränaren Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Det är i första hand Daniel Andersson och vd:n Niclas Carlén som leder jakten på en ny tränare med visst stöd av staben runt A-laget.

MFF möter Dalkurd på söndag, sedan väntar VM-uppehållet. När allsvenskan startar efter upphållet möter MFF Sirius borta den 8 juli. Det är det absolut senaste datumet Malmö FF vill ha den nya tränaren på plats. Helst tidigare. Och så blir det säkert.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.