Här är platsen för VM-starten

En regnig torsdagskväll den 31 mars träffades Norrköpings tränare Janne Andersson och Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand på Biltemas parkering i Katrineholm. Det var här handslaget skedde som betydde att Janne Andersson blev förbundskapten.

Foto: Göran Söderlund

Varför valde de att träffas i Katrineholm? Orsaken var att Sjöstrand var försenad på grund av ett möte i Stockholm. Det var meningen att han skulle träffa Janne i Norrköping. När förseningen var ett faktum bestämde de sig för att mötas i Katrineholm.

Willys var Matpiraten

Men det är inte riktigt säkert att handslaget skedde på Biltemas parkering.

Herrarna försökte vara anonyma men plötsligt dök en Securitasbil upp.

”Nu ska jag fälla bommen. Åker ni inte härifrån blir ni instängda i natt”, sa vakten.

Janne och Håkan förflyttade sig till Willys parkering. Trodde de. Senare skulle det visa sig att de istället åkt till Matpiratens parkering. Båda parkeringarna ligger bara ett par minuter från Biltema.

Något kontrakt undertecknades inte den här kvällen. Det gjordes torsdagen därpå, den 7 april, på Förbundets kansli i Solna. Minuterna senare presenterades Janne som ny förbundskapten på en presskonferens.

Var skedde handslaget?

Biltema har inte vilat på hanen. En P-plats har målats med en fotboll i landslaget färger. Två skyltar med texten Här började VM! omgärdar platsen. Så fort färgen torkat ordentligt är det fritt fram för vem som helst att parkera på konstverket.

Matpiraten tänker inte låta tillfället för det historiska handslaget slinka företaget ur händerna. Det kan ju ha varit på deras parkering som Janne och Håkan kom överens. Inom kort kommer ett konstverk upp även på den här parkeringen. Katrineholmarna väntar med spänning på vad Matpiraten ska hitta på.

Med en liten hårddragning kan vi kalla P-platserna för historiska. För det var i Katrineholm som vägen till det lyckade VM-kvalet började.

Men var skedde handslaget? Fortsättning följer…

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.