Löfbergs Arena blir multiarena?

Makthavarna i Färjestad BK har varit på studiebesök i Köpenhamn och kollat Royal Arena som invigdes 28 januari 2017 med en Metallica-konsert. Eventuellt finns planer på att förvandla Löfbergs Arena till en multiarena.

Löfbergs Lila Arena i Karlstad, Hemma ishall för Färjestad. Foto: Fredrik Persson

Multiarenan Royal Arena, belägen i Örestad Syd, kostade 1,8 miljoner svenska kronor att bygga. Arenan tar in 12 500 personer vid ishockey, 13 000 vid handboll, 16 000 vid konserter.

Löfbergs Arena ägs av Färjestad BK. Den invigdes den 15 september 2001, renoverades 2007–2008 för 130 miljoner kronor. Publikkapaciteten höjdes då till 8 500 personer på hockey, 10 300 vid konserter.

Samarbetet mellan Löfbergs och Färjestad BK är ett av svensk elitidrotts längsta, nu förlängs samarbetet ytterligare. Parterna ä väl förknippade med varandra via den lila färgen som signum för både företaget och klubben.

Nu gäller det namnrättigheterna till arenan i Karlstad och en förlängning av avtalet i minst tio år till.

– Vi har en lång historia med Färjestad, men vill även vara en del av framtiden. Det handlar både om affärsnytta i form av värdefull exponering och annat, men också om att ta ansvar för utvecklingen i Karlstad med omnejd, det, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

– Arenan är viktig för alla hockeyintresserade tjejer och killar, men har också bidragit till ett ökat nöjesutbud som fler har glädje av. Det känns jättebra att vara med och bidra till det.

Det familjeägda kafferosteriet har varit Färjestads huvudsponsor i närmare 30 år.

– Ibland möter jag folk som undrar om det inte finns en risk med att förknippas så starkt med Färjestad, men jag ser bara positivt på det. Färjestad är många gånger en dörröppnare i mötet med kunder.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.