Zlatans första Padel Zenter

Plötsligt flög Zlatan Ibrahimovic in till Stockholm. I sällskap med lagkompisen i Manchester United Paul Pogba. I en fabriksbyggnad i Stockholmsförorten Årsta väntade bland andra Peter ''Foppa'' Forsberg och Henrik Larsson samt ett dussin journalister.

Zlatan Ibrahimovic vid invigningen av den nya padelhallen Padel Zenter i Årsta. Foto: Sören Andersson / TT

Jo, Zlatan sökte publicitet runt sitt senaste affärsprojekt Padel Zenter, den första av två egna Padel-hallar i huvudstaden.

Och då passade han på att prata lite landslagsspel för att krydda föreställningen. Spekulationerna runt VM gav ytterligare rubriker utan att han kom med så mycket nytt.

Känner mig levande när det surras

Som han uttryckte det:

– Så länge jag inte spelar fotboll är det inte mycket mening att prata om landslaget. Efter 20 år där är det klart att man saknar det. Men jag känner mig levande när det surras runt mig och landslaget.

I United har hans status ökat de senaste veckorna eftersom han kan träna med laget. Det är snart ett år sedan han skadade knäet som nu bedöms som så starkt att han spela.

Alldeles före privatflyget till Stockholm hade han och Pogba också tränat med United.

Padel växer

Padel får allt fler anhängare och den här vågen vill Zlatan hänga på.

Padel Zenter Årsta AB ligger i en före detta fabrikslokal. Mikael Ebe och Thomas Sandström utpekas som Zlatans rådgivare. Länge har planerna omgetts av hemlighetsmakeri.

Satsningen beskrivs som den största i Stockholm.

Men det finns flera idrottsstjärnor som ser affärsmöjligheter i padelsporten. Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöw har ett padelcenter i Frihamnen.

Peter Forsberg har investerat i en hall i Umeå som slog upp dörrarna förra våren. Och Åsa Carlsson, förra tennisesset, medverkar i en satsning i Västerås.

Tennis och padel

Och propå tennis, samtidigt rustar tennisens förespråkare Magnus Norman, Niklas Kulti och Mikael Tillström och satsar stort på Catella Arena via sitt Good to Great Tennis. En hall på 12 000 kvm byggs just nu i Danderyd och ska innehålla banor för både tennis och padel.

Vidare ska Jan-Ove Waldner vara en del av ett projekt i Uppsala. Mff-stjärnan Markus Rosenberg har investerat i ett bygge i Malmö-regionen. Det är bara några av mång projekt i landet, där åtskilliga tusen personer måste bli fångade av sporten.

Inte nog med det, fler av de här aktörerna har planer på expansion runt om i Sverige.

 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.