Padelhall byggs om till ett nytt tenniscenter
I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön.
Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen.
– Med Göteborgs Tenniscenter får vi äntligen ett eget hem för såväl träning och tävlingar som för läger, evenemang och olika typer av företagsaktiviteter, säger Magnus som blir vd och ansvarig för den nya tennishallen.
Anläggningen Göteborgs Tär belägen mitt i Delsjöns natur- och idrottsområde där en mängd föreningar inom helt olika idrotter bedriver sin verksamhet. Göteborg
Flera vill träna tennis
Magnus Gustafssons verksamhet omfattar idag cirka 300 spelare i olika åldrar, nivåer och grupper. Idag hyr verksamheten cirka 90 timmar per vecka i Ullevi TK:s anläggning i Kallebäck, där man idag bedriver en omfattande lägerverksamhet samt arrangerar utbyten med andra regioner och spelare från andra länder.
– Med Göteborgs Tenniscenter får vi den nödvändiga och stabila bas som vi behöver för att fortsätta att bidra till utvecklingen av svensk tennis och få fler barn och ungdomar intresserade av att börja spela. Vi vet också att en ökad fysisk aktivitet innebär en högre livskvalitet. Hos barn och unga är det tydligt att inlärningsförmågan ökar och att skolprestationerna förbättras när de är fysiskt aktiva.
- Hos de ungdomar som är fysiskt aktiva är också bruket av alkohol och tobak mindre utbrett. För oss är det viktigt att inte bara fostra bra spelare utan även bidra till att fostra bra människor.
Karl Ljunggren är ordförande för Göteborgs Tenniscenter. Till vardags arbetar han som vd för L2 Fastigheter och är ansvarig för ombyggnationen och anpassningen av den nuvarande byggnaden. Totalt färdigställs tre fullstora tennisplaner och på sikt planeras för att komplettera anläggningen med läktare för att bättre kunna följa spelet.
– Göteborgs Tenniscenter blir vad jag vet den första anläggningen i Sverige där en padelhall omvandlas till en tennisanläggning. Eftersom de flesta nödvändiga funktioner redan finns på plats så är det bara en del mindre anpassningar som behöver göras. Det innebär att vi kan satsa fullt ut på att bygga tennisbanor med de allra bästa underlagen och den bästa belysningen, säger Karl Ljunggren.
SataT 100-tals miljoner
Mot bakgrund av det vikande intresset för padel, så hoppas och tror Karl Ljunggren att fler engagerade privatpersoner och företag runt om i Sverige, som värnar om svensk tennis, ser en möjlighet att förvärva och konvertera en tom padelhall till en modern tennisanläggning.
– Det har satsats hundratals miljoner på att bygga padelanläggningar överallt i Sverige. För att tillvarata dessa investeringar som är gjorda, så kan man med relativt begränsade medel omvandla dessa anläggningar till tennishallar. Fler banor och fler barn och unga som börja spela tennis är en förutsättning för att återupprätta Sverige som den tennisnation som vi en gång var, säger Karl Ljunggren.
Mest lästa just nu
SHL-laget Leksand IF:s ekonomiska kostym håller på att spricka, och över 30 miljoner saknas när lagets utländska spelare ska ha betalt.
I ett pressmeddelande läggs en stor del av det ekonomiska haveriet på tidigare vd:n Anders Hedbom som på egen begäran lämnade föreningen för 14 dagar sedan
Förvaltningsrätten, som avgör tvister mellan företag och myndigheter, blir nästa arena för fotbollens skandalderby den 20 oktober på Tele 2.
Svenska guldolympier trimmas vanligen på SOK:s träningsanläggning på kanarieön Fuerteventura, 100 km utanför Afrikas nordvästra kust i Atlanten. Här vajar palmer längs milslånga sandstränder, det var här den sista finslipningen skedde inför succén i Paris OS i somras med 11 svenska medaljer – det högsta antalet sedan Sydney-OS 2000.
Det guldvinnande paret i beachvolleyboll, David Åhman/Jonatan Hellvig har sin egen beach – 3 000 kvadratmeter sand på Novavägen 35 i Huddinge.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
En prenumerant i handbollsklubben vann 100 000 på senaste dragningen i JOYNA, ett digitalt lotteri från ideella Folkspel. Samtidigt fick Rimbo HK, som sålde lotten, samma summa.
– Ett oerhört viktigt tillskott till vår verksamhet, säger styrelsemedlem Therese Hurtig.
Totalt har svenskt föreningsliv tjänat 319 miljoner på att sälja lotter från ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, under det senaste verksamhetsåret.
– En fantastisk siffra och en ökning med 25 miljoner kronor jämfört med föregående år, säger vd Hans Sahlin.
Se hela listan över vilka föreningar som sålt mest och hur mycket som har betalats ut till respektive län, idrott, Riksorganisation och förbund.
Tiden är inne… Svenska vinterhjältar på skidor gör entré igen i TV. Den alpina säsongen drar igång på Viaplay Vinter. Premiären sker i Sölden med storslalom för både damer och herrar. Men helgen bjudet ocks på ett antal fotbollsmatcher, eroende på vilken tv-kanal du har.
Du som gillar att se idrottsdramatik på TV får fullt upp i helgen.
Mästartiteln är säkrad, men det betyder inte att arbetsro infinner sig i Malmö FF. Många spelarfrågor behöver slutföras.
På tisdagen tillkännagav MFF-ledningen att skyttekungen Isaac Kiese Thelin förlänger sitt kontrakt med MFF. Den 32-årige forwardens nya avtal gäller till och med 2026.
Skriv kommentar