Padelhall byggs om till ett nytt tenniscenter
I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön.
Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen.
– Med Göteborgs Tenniscenter får vi äntligen ett eget hem för såväl träning och tävlingar som för läger, evenemang och olika typer av företagsaktiviteter, säger Magnus som blir vd och ansvarig för den nya tennishallen.
Anläggningen Göteborgs Tär belägen mitt i Delsjöns natur- och idrottsområde där en mängd föreningar inom helt olika idrotter bedriver sin verksamhet. Göteborg
Flera vill träna tennis
Magnus Gustafssons verksamhet omfattar idag cirka 300 spelare i olika åldrar, nivåer och grupper. Idag hyr verksamheten cirka 90 timmar per vecka i Ullevi TK:s anläggning i Kallebäck, där man idag bedriver en omfattande lägerverksamhet samt arrangerar utbyten med andra regioner och spelare från andra länder.
– Med Göteborgs Tenniscenter får vi den nödvändiga och stabila bas som vi behöver för att fortsätta att bidra till utvecklingen av svensk tennis och få fler barn och ungdomar intresserade av att börja spela. Vi vet också att en ökad fysisk aktivitet innebär en högre livskvalitet. Hos barn och unga är det tydligt att inlärningsförmågan ökar och att skolprestationerna förbättras när de är fysiskt aktiva.
- Hos de ungdomar som är fysiskt aktiva är också bruket av alkohol och tobak mindre utbrett. För oss är det viktigt att inte bara fostra bra spelare utan även bidra till att fostra bra människor.
Karl Ljunggren är ordförande för Göteborgs Tenniscenter. Till vardags arbetar han som vd för L2 Fastigheter och är ansvarig för ombyggnationen och anpassningen av den nuvarande byggnaden. Totalt färdigställs tre fullstora tennisplaner och på sikt planeras för att komplettera anläggningen med läktare för att bättre kunna följa spelet.
– Göteborgs Tenniscenter blir vad jag vet den första anläggningen i Sverige där en padelhall omvandlas till en tennisanläggning. Eftersom de flesta nödvändiga funktioner redan finns på plats så är det bara en del mindre anpassningar som behöver göras. Det innebär att vi kan satsa fullt ut på att bygga tennisbanor med de allra bästa underlagen och den bästa belysningen, säger Karl Ljunggren.
SataT 100-tals miljoner
Mot bakgrund av det vikande intresset för padel, så hoppas och tror Karl Ljunggren att fler engagerade privatpersoner och företag runt om i Sverige, som värnar om svensk tennis, ser en möjlighet att förvärva och konvertera en tom padelhall till en modern tennisanläggning.
– Det har satsats hundratals miljoner på att bygga padelanläggningar överallt i Sverige. För att tillvarata dessa investeringar som är gjorda, så kan man med relativt begränsade medel omvandla dessa anläggningar till tennishallar. Fler banor och fler barn och unga som börja spela tennis är en förutsättning för att återupprätta Sverige som den tennisnation som vi en gång var, säger Karl Ljunggren.
Mest lästa just nu
Ekonomiska fördelningsfrågor, samt den demokratiska processen, var i fokus vid fotboll-Sveriges unika distriktskonferens på Arlanda i helgen. För första gången möttes de 24 distrikten utan närvaro av SvFF-representanter. Ordföranden Fredrik Reinfeldt och hans stab hade inte bjudits in.
Mötesordförande var Ola Johansson, Gästrikland, och han vill tona ned frånvaron av SvFF
Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning om 25 000 kvadratmeter ska byggas i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor.
Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.
De ställer upp för andra. De ställer upp för idrotten. De bjuder osjälviskt på stora delar av sin fritid för att framtidens svenska stjärnor – och för dem som aldrig kommer i närheten – ska kunna tävla i friidrott.
Och allt de får är en fika och en t-shirt. Om ens det…
Utan funktionärerna stannar idrotten
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
För andra året i rad låter kafferosteriet Löfbergs 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor.
Utan att de har gjort något speciellt just nu, utan därför att föreningarna finns, det räcker som skäl
Flera sådana företag och fler liknande initiativ, vore öänskvärt.
nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.
– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.
Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott? Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.
Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.
IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med Information om att det bllir en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren, Linus Wahlqvis, mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.
Skriv kommentar