Händelserikt i AIK

Det är mycket AIK nu. Om allt från fotbollen som omorganiserar, om handbollen som eventuellt går ihop med Ricoh och hastigt lustigt får elitstatus och om basketlaget som stoppas av Svenska Basketbollförbundet som har granskat AIK Baskets ekonomi och organisation. 

Kadidja Andersson, AIK basket, under en Superettanmatch mellan AIK Basket och Riksidrottsgymnasiet Mark. Foto: Janerik Henriksson / TT

Efter det jobbet tog förbundet beslutet att föreningen inte kan delta i Basketligan dam nästa år.

Basket består av en omfattande ungdomsverksamhet som föreningen måste prioritera, anser förbundet och det innebär att AIK Basket inte heller deltar i kvalet till Basketligan dam.

Kvalet kommer därför att spelas med tre lag om två platser i BLD. Uppsala Basket, Högsbo och Wetterbygden. AIK Basket kommer istället att ges en plats i Basketettan dam säsongen 2018-2019.

Ricoh handboll gjorde några strålande år och avancerade från 2007 till elitserien på endast sju år. Men nu har klubben kommit till en uppförsbacke. Därför har diskussionerna om en gemensam framtid påbörjats med AIK.

Med två vinnare, framhålls från samtalen. AIK skulle vid en gemensam verksamhet vinna elitstatus medan Ricoh skulle få fördel av ett känt varumärke.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.