IFK Göteborg mer än dubblar avgift

Det kostar att tillhöra akademin i IFK Göteborg. Avgiften höjs från 3 250 kronor till 7 000 kronor. "IFK är till för de som vill satsa på fotboll", säger Jonas Olsson, akademichef.

Summan, som inte (!) inkluderar medlemsavgiften på 250 kronor, gäller för alla åldrar förutom Elit 1-gruppen (U 19) som är kostnadsfri. I avgiften på 7 000 kronor ingår klädpaket, årskort till IFK:s matcher, fritt inträde till Göteborgs FC:s matcher, cuper, resor, läger inklusive mat och logi, inloggning till Secret to Soccer och vissa rabatter.

– För de flesta kommer det att bli en lägre avgift jämfört med tidigare. När vi hade avgiften 3 250 kronor kunde det tillkomma upp till 7 000 i kostnader för diverse cuper och så vidare, säger Jonas Olsson till Göteborgs-Posten.

Billigare i BK Häcken

Det är billigare att vara ungdomsspelare i BK Häcken. Spelare som är 13-19 år betalar 1 700 kronor, då ingår medlemsavgift, säger klubbens akademichef Tomas Andersson.

För de som är mellan 17-19 år ingår allt.

Jonas Olsson igen:

– Vi vill få fram de bästa fotbollsspelarna. Då vill vi ha de bästa bollarna, bästa faciliteterna, bästa kläderna med mera. Vi vill vara smala och bara ha ett lag i varje åldersgrupp.

Ni är inte rädda att ungdomar ska välja bort er på grund av att ni är så mycket dyrare?

– Nej, vi känner ingen oro över det. Den respons vi fått hittills har i huvudsak var positiv, säger Jonas Olsson.

En anledning att Häcken ligger lägre i kostnader beror till del på Gothia Cup. Klubben har ett eget kapital på 60 miljoner kronor.
 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.